Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

VM 2018, gruppe A: Egypt-Uruguay 0-1

Ingen fest uten Mohamed Salah. Bare Egypt-tap og kjedelig fotball

Mohamed Salah på benken, sjokkerende lite folk på tribunene og dårlig fotball på tross av sju feite målsjanser til Uruguay. Slik ble VMs andre kamp mest spikersuppa vi ikke hadde bestilt.

TAKK FOR INGENTING: Mohamed Salah (th) kom ikke på banen før det var over. Her takker han banens beste for kampen han ikke spilte, Uruguays Diego Godin. Foto: REUTERS/Damir Sagolj
TAKK FOR INGENTING: Mohamed Salah (th) kom ikke på banen før det var over. Her takker han banens beste for kampen han ikke spilte, Uruguays Diego Godin. Foto: REUTERS/Damir Sagolj Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Egypt-Uruguay 0–1 (0–0)

DA TO AV verdens beste spisser ikke evnet å omsette seks gode målsjanser i scoring – Luis Suárez hadde fire og Edinson Cavani to – måtte det en midtstopper til – Jose Gimenez – for at Uruguay skulle vinne sin første åpningskamp siden Mexico-VM 1970.

Det er selvfølgelig veldig fortjent.

7–0 i målsjanser fortjener 1–0 i mål.

EGYPT HADDE INGENTING ut over to gode kanter (Warda og Trezeguet), en midtstopper (Hegazy) som var god helt til det gjaldt som mest, og en keeper (El Shenawi) som tok fram et par fenomenale redninger og holdt dem inne i kampen helt til Hegazy ikke hadde spenst igjen. Det var tappert så lenge det varte. Men tapperhet er ikke nok så lenge en målsjanse imot blir til to og tre, og blødningen ikke stoppes.

URUGUAY VAR GODE uten å være gode i det hele tatt i denne VM-premieren. De var med andre ord ekstremt profesjonelle. De skapte sjansene, man kan ikke klage på det. Sju store målsjanser er godkjent alle dager. Men alt de gjorde mellom målsjansene – i rusletempo, uten den moderne fotballens gjenvinningsiver og skikkelig press på ballfører i etablert forsvar – det er ikke godt nok når gruppespillet er ferdig.

Når 16 lag er klare for åttendedelsfinalene må du være på bittet for å gå videre.

Uruguay, selv om de altså produserte sju målsjanser og scoret goalen som vant poengene, var ikke det.

Og statistikkene som sprutes ut i alle former og fasonger bekrefter det.

Tar du bare en kontring i løpet av 90 minutter er du verken interessert eller helhjerta.

KAMPEN VAR DERFOR ikke noe å snakke om. Den var mest kjedelig fordi Uruguay sparte krefter og Egypt manglet ferdighetene. Men mest av alt var den en nedtur allerede fem kvarter før avspark.

Da lagoppstillingene kom med Mohamed Salah på benken for Egypt.

OG UTEN HOVEDPERSONEN blir det ikke skikkelig fest. Si hva du vil om kapasiteten til Suarez, Cavani og stopperkjempen Godin, men det siste året har vært Mohamed Salahs år. Jeg ser ikke bort ifra at han har vært verdens beste. Og når verdens beste må melde avbud sier det seg selv at litt av lufta går ut av ballongen.

Selv om det ikke var uventet var det like fullt en nedtur.

LITT MER OVERRASKENDE var det at tusenvis av seter sto tomme på Ekaterinburg Arena. Eller for å si det helt presist, det var veldig overraskende. Det er ikke sånn det skal være i VM. Det var ikke sånn de (arrangørene) sa det kom til å bli. Kan hende jeg har lest feil, kan hende ryktene om billettsalget er fake news, men tomme oransje seter er uansett vanskelig å skjule.

I Ekaterinburg var det mange av dem.

Putin liker det like dårlig som vi liker middels VM-kamper.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!