Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Landslaget, Norge-Tsjekkia

Ingen fikk med seg at stortalentet måtte sy i hodet i pausen: Oi, det er såpass, ja

Men Sander Berge (19) tok smellen med fatning.

MÅTTE SY I PAUSEN: Sander Berge måtte sy tre sting i hodebunnen i pausen etter sammenstøtet med Tore Reginiussen. Likevel fullførte han kampen. Foto: Pål Marius Tingve
MÅTTE SY I PAUSEN: Sander Berge måtte sy tre sting i hodebunnen i pausen etter sammenstøtet med Tore Reginiussen. Likevel fullførte han kampen. Foto: Pål Marius Tingve Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Lars Lagerbäcks Norge spilte 1-1 mot Tsjekkia i kveld etter en strålende avslutning på oppgjøret.

Den store snakkisen etter VM-kvalikkampen er situasjonen da en ellers god Tarik Elyounoussi ikke spilte ballen til Alexander Søderlund da de to var helt alene med keeper noen få minutter etter Norges utlikning.

Situasjonen ble bredt omtalt både under og etter kampen.

FIKK BEHANDLING: Her får Sander Berge behandling av landslagslege Ola Sand etter sammenstøtet med Tore Reginiussen. En halvtime seinere, i pausen, måtte han sy i hodet for å stoppe blødningen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
FIKK BEHANDLING: Her får Sander Berge behandling av landslagslege Ola Sand etter sammenstøtet med Tore Reginiussen. En halvtime seinere, i pausen, måtte han sy i hodet for å stoppe blødningen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

En annen dramatisk situasjon - riktignok av helt andre grunner - var sammenstøtet mellom midtstopper Tore Reginiussen og midtbanemann Sander Berge etter 16 minutters spill.

Begge gikk inn i samme duell, og det første til at Reginiussen fikk seg et skikkelig kutt over det høyre øyenbrynet, mens Berge fikk seg en smell oppå hodeskallen.

Reginiussen måtte byttes ut et kvarter seinere fordi øyenbrynet ble så hovent at han slet med synet. Berge, på sin side, spilte kampen ut.

Sydde i pausen

Det veldig få fikk med seg er at han også fikk seg en skikkelig smell. 19-åringen fikk kort behandling rett etter smellen, men i pausen blødde han såpass at landslagslege Ola Sand måtte sy igjen såret for å stoppe blødningen slik at Genk-spilleren kunne fortsette.

BOMMET: Tarik Elyonoussi hadde en eventyrlig sjanse til å sende Norge i ledelsen mot Tsjekkia, men misbrukte sjansen. Se høydepunktene fra kampen her. Video: TV Norge Vis mer

- Det går bedre nå. Vi sydde såret i pausen. Jeg var litt uheldig i den situasjonen. Jeg rygget, og så krasjet jeg med Tore, sier Sander Berge til Dagbladet.

- Jeg tror det var tre sting. Det var litt vanskelig siden jeg har langt hår og det var vått. Såret måtte finnes fram. Jeg var ikke preget av det i det hele tatt. Det går over, legger han til.

Da Dagbladet tar bilde av såret og viser det til Berge, innrømmer han imidlertid at han ikke visste hvor blodig hodebunnen var.

- Oi, det er såpass, ja, sier han, og legger til:

MÅTTE UT: Tore Tore Reginiussen måtte byttes ut fordi øyenbrynet hans ble så hovent at han slet med synet. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
MÅTTE UT: Tore Tore Reginiussen måtte byttes ut fordi øyenbrynet hans ble så hovent at han slet med synet. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Men dette er sånt som skjer i fotballen.

Fornøyd med kampen

19-åringen, som nylig har fullført en strålende sesong i Belgia, var ellers fornøyd med opplevelsen på landslagsarenaen i kveld.

- Det var moro å kjenne på Ullevaal-atmosfæren sånn som det var i dag, spesielt siden vi leverte en god kamp, sier han.

- Jeg synes samspillet med Stefan Johansen fungerte veldig bra. Vi fant dynamikken og roen på midten der. Vi tok litt tak og styrte mer og mer av spillet, legger han til.

Berge, med bakgrunn fra Asker og Vålerenga, spilte en solid kamp på Norges sentrale midtbane i kveld, og ble belønnet med en femmer på dagbladbørsen.

Han fikk også skryt av kveldens mann på godt og vondt, Tarik Elyounoussi:

- Jeg synes dessuten at Sander Berge gjorde en god kamp. Han var rolig med kula og gjorde mye bra, sier Olympiakos-spilleren om unggutten.

Hele Norges coronakart