Ingen fikk mer jubel enn Flo

Tore André Flo var kveldens hedersgjest på Stamford Bridge og ble hyllet for sine 50 scoringer for gamleklubben. Og ingen fikk mer jubel enn han i går.

LONDON (Dagbladet): Det sto 0-0 da lagene gikk i garderoben etter første omgang. Fint lite hadde skjedd - bortsett fra to skudd fra Frank Lampard (6 minutter) og John Arne Riise (29 minutter), begge reddet av gode keepere på begge lag.

På storskjermen viste de gamle bilder. 3-0 scoringen til Tore André Flo mot Barcelona rullet over skjermen, og banespeakeren introduserte:

«Mine damer og herrer, ønsk ham velkommen hjem, Tore André Flo!»Slik ble kveldens spesielt inviterte gjest, Tore André Flo, hentet ut på banen i pausen i går.

Og Chelsea-fansen hadde definitivt ikke glemt sin gamle helt. Han gikk rundt hele banen til øredøvende jubel og lyden av sin egen sang.

-  Moro at de ikke hadde glemt sangen min. Jeg ble nesten litt nervøs. Det var fint å være utpå der, men godt å være ferdig også, sier Flo til Dagbladet.

Merker pengene

Det er ganske nøyaktig fem år siden han dro til Glasgow Rangers etter tre og en halv sesong på Stamford Bridge. Mye er forandret på Stamford Bridge og det merker Flo også.

-  Chelsea var en kjempestor klubb med mye penger også da jeg var her. Men nå - dette er en svært rik klubb. Man merker pengene, sier Flo som fikk invitasjonen.

 HYLLET: Hedersgjest Tore André Flo er fortsatt meget populær i Englands beste fotballklubb. I går ble han hyllet på Stamford Bridge. Foto: Erik Berglund
HYLLET: Hedersgjest Tore André Flo er fortsatt meget populær i Englands beste fotballklubb. I går ble han hyllet på Stamford Bridge. Foto: Erik Berglund Vis mer

Han har vært invitert som spesiell gjest en gang tidligere også.

-  Da ble jeg til og med bedt inn på kontoret til manager Claudio Ranieri for en prat. Det spørs om det skjer i kveld, sier Flo som så kampen fra pressetribunen sammen med kona Randi.

I pausen ble han for øvrig tilsnakket slik av en pent kledd og pent gredd middelaldrende gentleman.

-  Tore, hvor spiller du nå?

-  I Norge for Vålerenga.

-  Ah, jeg spilte selv for Lyn for nesten 20 år siden.

Sa mannen.

-  Å, og hva heter du?

Spurte Flo.

-  Gary Chivers. Jeg spilte i Lyn sammen med Ronny Johnsen. Spiller han fortsatt?

-  Ja.

Hvor da?

-  Sammen med meg i Vålerenga.

Da lo Gary Chivers.

Essiens grisetakling

På banen var det som det pleier når Chelsea og Liverpool møtes: Få sjanser og ingen scoringer - slik det har vært i tre av de fire siste møtene i Champions League.

-  Dette viser hvordan begge lag spiller. Vi forsvarer oss bra med mange mann bak ballen. Liverpool gir oss ikke mange sjanser til å score. Når du har bare to-tre sjanser i løpet av kampen, og ikke scorer - da blir det gjerne 0-0, sier Chelsea-manager José Mourinho.Arjen Robben hadde den største sjansen for de blå da han like etter pause fikk ballen lagt på sølvfat av Didier Drogba. Robben skjøt med utsida av vrista. Ballen gikk utafor.

John Arne Riise hadde den eneste sjansen for Liverpool. Han ble nydelig gjennomspilt av Steven Gerrard og skjøt tidlig og godt - hardt presset av John Terry. Petr Cech reddet like godt.

Manager Rafael Benitez var mest opprørt over Michael Essien som tok en Stoltidis light da han taklet Dietmar Hamann i knehøyde. Essien fikk ikke så mye som gult kort.

-  Det er slike ting videodømming bør brukes til. Dommeren kan også gjøre feil, sier Benitez.

TETT: John Arne Riise mot Paulo Ferreira.