FOR LANGT BAK: Lotte Smiseth Sejersted hadde ikke tidelene på sin side, og går dermed glipp av finaleomgangen i verdenscupåpningen i østerrikske Sölden.Foto: SCANPIX/REUTERS/Christian Hartmann
FOR LANGT BAK: Lotte Smiseth Sejersted hadde ikke tidelene på sin side, og går dermed glipp av finaleomgangen i verdenscupåpningen i østerrikske Sölden.Foto: SCANPIX/REUTERS/Christian HartmannVis mer

Ingen finaleomgang for Sejersted i Sölden

Vonn vant i verdenscupåpningen for første gang.

Etter 41 verdenscupseirer i andre disipliner, kunne endelig amerikanske Lindsey Vonn juble for den første noensinne i storslalåm i sesongåpningen lørdag.

Dermed trer hun inn i et selskap bestående av kun fem kvinnelige alpinister gjennom tidene som har vunnet verdenscuprenn i samtlige disipliner:

• Lindsey Vonn, USA: 21 utfor, 1 storslalåm, 2 slalåm, 14 super-G, 4 kombinasjon (42 seirer totalt).

• Anja Pärson, Sverige: 6 utfor, 11 storslalåm, 18 slalåm, 4 super-G, 3 kombinasjon. (42 seirer totalt).

• Janica Kostelic, Kroatia: 1 utfor, 1 storslalåm, 17 slalåm, 1 super-G, 4 kombinasjon. (24 seirer totalt).

• Pernilla Wiberg, Sverige: 2 utfor, 2 storslalåm, 14 slalåm, 3 super-G, 3 kombinasjon. (24 seirer totalt).

• Petra Kronberger, Østerrike: 6 utfor, 3 storslalåm, 3 slalåm, 2 super-G, 2 kombinasjon. (16 seirer totalt).

Eventyråpning Vonn lå på fjerdeplass etter første omgang og avsluttet i rekordfart mot slutten av finaleløpet. Ledertrioen fra første omgang greide ikke å matche avslutningen, og jenta fra Vail fikk eventyråpning på sesongen.

— En fantastisk følelse. Ord kan ikke beskrive hvordan det føles med å vinne den første seieren i storslalåm. Jeg vet ikke hvor veien går videre nå. Min beste plassering i Sölden tidligere var en niendeplass, sa Lindsey Vonn etter rennet.

Toer Viktoria Rebensburg fra Tyskland endte 0,04 sekund bak, mens tredjeplassen gikk til Elisabeth Görgl fra Østerrike.

Hårfint utenfor Den norske alpinisten Lotte Smiseth Sejersted var noen få tideler for sent ute til å få plass i finaleomgangen. Hun endte 3,34 sekunder bak bestetiden til italienske Federica Brignone i første omgang.

Det holdt ikke til en plass blant de 30 beste som fikk kjøre finaleomgangen.

Sejersted var eneste norske jente til start i verdenscupåpningen.

Vonn har vært på seierspallen i verdenscupen 81 ganger i karrieren. Hun har vunnet ett OL- og tre VM-gull samt verdenscupen sammenlagt tre ganger på elleve sesonger.

(NTB)