STORKAMP:  Legia Warzsawa og Henning Berg får besøk av Celtic i den polske hovedstaden i kveld. Foto: EPA/LESZEK SZYMANSKI POLAND OUT
STORKAMP: Legia Warzsawa og Henning Berg får besøk av Celtic i den polske hovedstaden i kveld. Foto: EPA/LESZEK SZYMANSKI POLAND OUTVis mer

- Ingen forventer at Berg skal klare det

Kan bli første på 18 år.

WARSZAWA (Dagbladet): Legia Warszawa og manager Henning Berg får besøk av Celtic og Ronny Deila i kveld.

Nordmennene leder hver sin storklubb fra Polen og Skottland. Forventningene er store. Men optimismen i den polske hovedstaden er liten.

- Det er ingen som forventer at Legia og Berg skal gå videre, sier fotballjournalisten Pawel Mogielnicki til Dagbladet.

Mognielnicki jobber for 90 Minut og følger hovedstadsklubben tett. Polske lag er langt fra selvskrevne i Champions League-sirkuset.

Blir hyllet Forrige gang et polsk lag kom til gruppespillet var i 1996/1997. Da var det Widzew Lodz som ble nummer tre i gruppa bak Atletico Madrid og Borussia Dortmund.

- Hvis de går videre er det en bragd. Ingen polske lag har vært i Champions League på lang, lang tid. Alle vet at dette er en tøff oppgave for Berg, sier Mognielnicki.

- Hva mener fansen?

- Fansen er fornøyd med Bergs jobb. Han har jo bare vært her i et halvt år. Han har tatt seriegullet. Det er for tidlig å felle noen ordentlig dom. Sesongen i Polen har akkurat startet og da får fansen og klubben svarene de trenger. Tar Berg Legia til Champions League vil han bli hyllet som en helt. Det vil være helt spesielt og en sensasjon, sier Mognielnicki.

Legia har åpnet serien med én seier og ett tap.

«Vet ingenting» Henning Berg la ikke skjul på at han håper å overraskelse Celtic. Og han er ikke i tvil om at det er skottene som er store favoritter. Bookmakerne har Celtic som favoritter - til og med i kveldens bortekamp på mektige Pepsi Arena i Warszawa.

- Det vil være fantastisk og en drøm for klubben. Det viktige er å spille i Europa hvert år. Enten Europa League eller Champions League, sa Berg til pressen i går.

Berg brukte også deler av pressekonferansen til å si at han ønsket å lage sitt eget «polske Celtic».

TRENING: Her er Celtic-spillerne på trening på Pepsi Arena i går kveld. Om noen timer er tribunene fylt av rundt 30 000 tilskuere. Foto:   EPA/LESZEK SZYMANSKI POLAND OUT
TRENING: Her er Celtic-spillerne på trening på Pepsi Arena i går kveld. Om noen timer er tribunene fylt av rundt 30 000 tilskuere. Foto: EPA/LESZEK SZYMANSKI POLAND OUT Vis mer

- Celtic dominerer i Skottland og spiller offensiv fotball. De vinner jo serien med rundt 20 poeng hvert år. Å dominere på samme måte er noe vi også ønsker å gjøre, sa Berg.

Den tidligere Rangers-spilleren mener derimot det er stor forskjell på dagens Legia og kveldens motstander.

- Celtic kjøper for mer enn vi gjør, og betaler sikkert mer i lønn. For første gang på lenge er vi ikke favoritter i en kamp, sa Berg.

Den store polske avisa Rzeczpospolita har følgende tittel som pryder sportssidene:

«Legia vet ingenting»

Avisa skriver videre.

«De polske mesterne møter mesterne fra Skottland. Men holder de nivået?»

Kampen spilles klokka 20.45 i kveld. Returoppgjøret spilles i neste uke. Vinneren over to kamper er klar for playoff - siste hinder før Champions League-gruppespillet.

«LEGIA VET INGENTING»: Det skriver den polske avisa Rzeczpospolita i dag.
«LEGIA VET INGENTING»: Det skriver den polske avisa Rzeczpospolita i dag. Vis mer