Ingen fotlenke i lekeland

Petter gjør klokt i å snakke sant om det som fortsatt er alvor.

SNAKK SANT!:  Petter Northug har alt å tape på å fleipe bort oppgjøret etter fyllekjøringen. FOTO: Terje Pedersen / NTB scanpix.
SNAKK SANT!: Petter Northug har alt å tape på å fleipe bort oppgjøret etter fyllekjøringen. FOTO: Terje Pedersen / NTB scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DAVOS (Dagbladet): Når Petter Northug tuller med sportsjournalistene, må han gjerne få gjøre det. Det ekstra ved denne unike karrieren er bygget på spiten; den fleipete tonen som har åpnet langrennsporten for et større publikum, og over tid glidd naturlig over i TV-historiens realitybølge som "Sirkus Northug".

Underveis har det vist seg å være millioner å tjene på kombinasjonen mellom det å gå fortest på ski og det å være frekkest i kjeften, og akkurat der er hver krone vel unt.

Men nå skal Petter unne seg å skille mellom kombinasjonen fyllekjøring/falsk anklage opp mot det som bare foregår rundt barneskirennene i lekeland.

DER det i utgangspunktet er et tydelig skille mellom rettsoppgjøret for fyllekjøringen hans og Petter Northug som langrennsløper, roter han det bare til for seg selv ved å tulle med tidspunktene for soningen i samtaler med norske og svenske journalister. Skjønt tull? I to vanlige nyhetsintervjuer med journalister han i utgangspunktet har et fint arbeidsforhold til, er nok to bevisst feilaktige svar mer å regne som usannheter.

Det begynner å bli for mange av disse usannhetene i denne saken, og det tapper på troverdigheten hans. Akkurat det er uklokt av Petter. For til slutt teller egen karakter mye mer enn de medaljene han har fått.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer