Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ingen fra Rosenborg - ingen fra Vålerenga

19 mann fra 18 forskjellige klubber i sju forskjellige land møter til Danmark-samling i Sandefjord tirsdag om en uke. Ingen av dem er fra Norges to beste fotballag.

HVOR ER VIF- OG RBK-GUTTA? Ingen spillere fra de to klart beste lagene i Tippeligaen i fjor er med i troppen mot Danmark. Foto: Gorm Kallestad, Scanpix
HVOR ER VIF- OG RBK-GUTTA? Ingen spillere fra de to klart beste lagene i Tippeligaen i fjor er med i troppen mot Danmark. Foto: Gorm Kallestad, Scanpix Vis mer

Oslo — mandag 14. mars

VIKING, MOLDE, HANNOVER, Stoke, Heerenveen, Fulham, Stabæk, Bari, Crystal Palace, Aalesund, Blackburn, Sheffield United, Roma, Celtic, Odense, Rennes, Aalborg og Tromsø ganger to. Der har du arbeidsgiverne til spillerne som skal slå Danmark lørdag 26. mars. Og brekker du det ned til Utlandet-Norge får du 13-6 i spillere.

Det er ikke akkurat et kvalitetstegn på den serien som bare er fire dager unna.

JEG KAN IKKE huske sist Norge hadde en landslagstropp uten spillere fra Rosenborg eller Vålerenga. Og det kunne ikke Ola By Rise da jeg snakket med ham i dag heller. Gull- og sølvvinnerne i Tippeligaen 2010 har ingen som er gode nok.

OG JEG KJØPER ikke argumentet med at Simen Wangberg og Markus Henriksen (Rosenborg), og Stefan Strandberg og Harmeet Singh (Vålerenga) er på U-21.

Hadde Drillo ment de var gode nok ville de vært i A-troppen.

Slik Celtics Thomas Rogne (20) er det for første gang.

THOMAS ROGNE ERSTATTER en skadet Vadim Demidov og det er helt greit. Han spiller godt i den skotske knokkelligaen. Og da jeg var på vei ut fra Ullevaal Stadion i ettermiddag traff jeg Vidar Riseth i fotballforbundets resepsjon.

- Thomas Rogne — han har jeg jeg akkurat sett i et par kamper, sa Vidar.

- Der har Drillo gjort et riktig valg.

STEFFEN IVERSEN TILBAKE som joker er også et riktig valg. Vi er ikke en større fotballnasjon enn som så. Vi har ikke så mange å velge mellom. Og trenger vi en scoring mot slutten av en kamp vi ikke helt får tak i er Steffen den fremste vi har.

Han kan, selv om ikke formen er all veden, snu et kampbilde med hodestyrken og klokskapen sin.

JOHN CAREW ER skadet, men ingen vet hvor skadet ryggen hans er. Fordi ingen har snakket med John Carew. Derfor tror Ola By Rise at han er OK. Selv om han altså ikke har snakket med John. Men er han ikke det — OK altså — vil det fort bli tatt ut en ny mann.

Og da snakker vi om Thorstein Helstad (Le Mans).

JAN ÅGE FJØRTOFT var også i NFF-resepsjonen rett etter Drillos uttak. Han lurte (selvfølgelig) på om han var tatt ut. Men det kunne jeg fortelle at han ikke er.

Jan Åge har nemlig vondt i ryggen etter fallet på Hafjell for noen uker siden.

PS! Da FA trakk City-United til en av to semifinaler på Wembley fikk galskapens redaksjon akkurat den cupkampen jeg ønsket meg mest av alt. Manchester City-Manchester United i retten om å spille finalen mai — en utømmelige brønn for drittslenging og intern krangling den neste måneden.

De hardt angrepede — herrene Sigve Kvamme og Gorm Andresen — ville selvfølgelig helst slippe.

Gorm fordi han er usikker på Citys form og ikke tror laget hans er i stand til å slå United.

Sigve fordi han et sted langt der inne er redd for nederlaget han rett og slett ikke kan leve med. Men sistnevntes løsning på nervene som allerede synes er at han selv tar turen til Wembley. Fordi United aldri har tapt når han har vært på tribunen.

Og det har Sigve vært veldig mange ganger.

Er det derfor de er så gode?     

VALGTE ROGNE: Drillo tok med Celtics Thomas Rogne framfor hjemlige spillere som Stefan Strandberg eller Simen Wangberg fra henholdsvis Vålerenga og Rosenborg. Foto: Håkon Mosvold Larsen, Scanpix
VALGTE ROGNE: Drillo tok med Celtics Thomas Rogne framfor hjemlige spillere som Stefan Strandberg eller Simen Wangberg fra henholdsvis Vålerenga og Rosenborg. Foto: Håkon Mosvold Larsen, Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling