Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Ingen fra U21-landslaget er gode nok

Derfor er Drillos yngstemann 23 år.

BLOTTET OVER OVERRASKELSER: - Vi fant ut at det viktigste er å ta det beste laget, og ikke å lage den beste pressekonferansen, svarte Drillo på spørsmål om dette ikke var et uttak i overkant blottet for overraskelser. 
Foto: Erlend Aas / Scanpix
Foto: Erlend Aas / Scanpix
BLOTTET OVER OVERRASKELSER: - Vi fant ut at det viktigste er å ta det beste laget, og ikke å lage den beste pressekonferansen, svarte Drillo på spørsmål om dette ikke var et uttak i overkant blottet for overraskelser. Foto: Erlend Aas / Scanpix Foto: Erlend Aas / Scanpix Vis mer

|||ULLEVAAL STADION (Dagbladet.no): En Håvard Nordtveit i Bundesliga, en Harmeet Singh i høstform for Vålerenga, eller kanskje en Marcus Pedersen fra Strømsgodset?

Mange forventet et nytt ansikt eller to da Egil Drillo Olsen i dag presenterte landslagstroppen til privatkampen mot Sør-Afrika 10. oktober. Slik gikk det ikke.

- Vi fant ut at det viktigste er å ta det beste laget, og ikke å lage den beste pressekonferansen, svarte Drillo på spørsmål om dette ikke var et uttak i overkant blottet for overraskelser.

Ikke opptatt av å tekkes opinionen

Gjennomsnittsalderen på troppen er ifølge Drillo 27,4 år, med midtstopper Tore Reginiussen som yngstemann med sine 23 år.

- Med tanke på framtida og den kommende EM-kvaliken - kunne det ikke vært greit å slippe til litt yngre krefter i en slik kamp?

- Det er en gjengs oppfatning over hele Europa at man tar ut de beste spillerne til landslaget. Jeg vil tro en snittalder på 27 er ganske likt som andre steder. Landslag har en tendens til å ligge høyere i alder enn klubblag. Men det kan hende at landslaget jeg hadde på 90-tallet, med 69-generasjonen i spissen, var yngre, sier Drillo.

På spørsmål om det ikke bare for pressens del, men også for folkets skyld kunne vært interessant å ta med noe friskt blod, rister han på hodet.

- I vurderingen mellom å ta ut det beste laget, eller å tekkes opinionen og dere journalister, valgte vi det første.

Unggutta langt unna

Fotballpresident Sondre Kåfjord hevder det er masse spennende unggutter som banker på A-landslagsdøra, men når yngstemann i troppen er 23 år styrker det ikke akkurat Kåfjords påstand.

IKKE GOD NOK: Håvard Nordtveit gjør det godt i Bundesliga, men holder ikke A-landslagsnivå ennå, mener Drillo og U 21-trener Øystein Gåre: Foto: AP Photo/Matthias Schrader
IKKE GOD NOK: Håvard Nordtveit gjør det godt i Bundesliga, men holder ikke A-landslagsnivå ennå, mener Drillo og U 21-trener Øystein Gåre: Foto: AP Photo/Matthias Schrader Vis mer

For Drillo var det aldri aktuelt å inkludere noen fra U21-landslaget i A-landslagstroppen denne gang.

- Hadde noen på U21 vært gode nok, ville vi tatt dem ut. Tilbakemeldingene fra Øystein Gåre har gått ut på at de ikke er det, sier landslagssjefen til Dagbladet.

Det hjalp ikke at U21-gutta ikke engang spilller kvalikkamp samtidig som A-landslagets kamp mot Sør-Afrika. 

- Tidligere har regelen vært at hvis vi tok noen fra U21, skulle de spille. Det var uansett ikke en problemstilling denne gang.

Flere mann er ute fra troppen som møtte Island og Makedonia: Thorstein Helstad, Magne Hoseth, Per Ciljan Skjelbred, Espen Bugge Pettersen, Fredrik Winsnes og Steffen Iversen. Helstad og Ciljan sliter med skader, mens det er sportslige årsaker til at de andre er utelatt.

Demidov nære

Mannen som lå nærmest å bli tatt ut denne gang, uten å bli det, var Rosenborgs Vadim Demidov.

- Demidov var veldig nære. Spørsmålet var hvem han skulle erstatte. Tore Reginiussen har sittet på benken lenge for landslaget, men er av de mest stabile vi har i Tippeligaen, og har stor fart.

- Hva med signalet dere sender med dette uttaket - kan det oppfattes som at det virker litt låst å komme seg inn?

- Forrige gang tok vi ut to, tre spillere som ikke har vært inne før, men som kom med på grunn av gode prestasjoner på klubblagene, sier Drillo, og peker på Knut Olav Rindarøy og Morten Moldskred.

- Tidligere var du kjent for å overraske, er du blitt litt kjedeligere i uttakene?

- Det er mulig. Men i forrige periode som landslagssjef prøvde jeg også å ta ut de beste, selv om noen navn kanskje kom overraskende for dere.

Tror på King

Drillo ble også spurt om sin mening om stortalentet Joshua King, som fikk sin A-lagsdebut for Manchester United da han kom inn 10 minutter før slutt i ligacupen mot Wolverhampton forrige uke.

King imponerte med fart og frekkhet - og Drillo tror 17-åringen har en god mulighet for å nå A-landslaget i løpet av de neste årene.

- Spiller Joshua bra over tid på yngre landslag, har han en sjanse på A-landslaget før han er 20.

- Er det vanligere i andre land enn Norge at man kaster på en 18-19-åring?

- Du finner ikke mange spillere under 20 år i andre land heller, sier Drillo.

Landslagsassistent Ola By Rise hadde en rekke navn på «smørbrødlista» før dette uttaket, og leser opp noen av dem som ikke kom gjennom nåløyet for Dagbladet.

- Tettey og Ciljan er skadet, Helstad også. Moa har hatt en opptur i det siste, men har spilt for lite til å komme inn. Demidov var veldig nære, Fredheim Holm ble vurdert, og vi har ikke glemt Tarik. Espen Ruud og Tomasz Sokolowski var også i diskusjonen, sier By Rise til Dagbladet.

I kategorien etter det igjen, med spillere som ikke var fullt så aktuelle, fantes navn som Harmeet Singh, Marcus Pedersen, Magnus Lekven, Mohammed Fellah, Steffen Hagen og Christian Steen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling