- Ingen garanti for at Emil blir frisk igjen til helga

Uvisst om resten av VM ryker for Hegle Svendsen.

NOVE MESTO (Dagbladet): VM-kongen Emil Hegle Svendsen er blitt syk, og står over dagens ettermiddagens 20-kilometer på grunn av tette og såre luftveien.

Da Hegle Svendsen fikk de første symptomene på tett nese i går kveld, så ble han umiddelbart tatt ut av rommet han deler med Tarjei Bø, og er nå isolert fra resten av den norske skiskyttertroppen.

- Gjør alt vi kan Landslagslege Petter Sørensen har håp om at VM-kongen blir frisk i tide til å gå lørdagens VM-stafett og fellesstarten på søndag, men han gir ingen garantier.

- Emil litt irritert i de øvre luftveiene. Han er først og fremst tett i nesa og kribling i halsen. Vi har valgt å la han stå over 20-kilometeren, i sterkt håp om at han kommer tilbake til helga igjen.

- Det er det selvfølgelig ingen garanti for, men vi gjør alt vi kan for at det skal skje, og derfor tar Emil det litt rolig nå, sier Petter Sørensen til Dagbladet.

- Slapper av - Hvordan tar Emil det?

- Emil er proff, så han tar det veldig fint. Han bruker muligheten til å slappe av og gjøre det han kan for å bli frisk til å starte i helga, sier landslagslegen.

Han vil ikke spekulere i muligheten for at Emil blir frisk i tide til å starte på lørdagens stafett.

- Det blir bare spekulasjoner, så det vil jeg ikke begi meg ut på i det hele tatt.

- Så det kan hende at han ikke starter i helga?

- Som sagt; det blir spekulasjoner.

- Føler meg ikke syk Emil Hegle Svendsen sier selv i en pressemelding at han ikke føler seg «spesielt syk», og håper å rekke helgens konkurranser.

- Jeg står over i dag, for å øke sjansene for å kunne gå stafetten og fellesstarten. Det er selvfølgelig skuffende og irriterende å bli syk nå som jeg er i veldig bra form og har vært i flytsonen, men jeg fokuserer i stedet på å bli frisk raskt, slik at jeg kan konkurrere i helgen, sier Emil Hegle Svendsen.

• Henrik L?Abbe-Lund kommer inn på det norske laget for Emil Hegle Svendsen.

NB! Følg 20-kilometeren i Dagbladets VM-studio fra klokka 17.15.

KAMP MOT KLOKKA: Emil Hegle Svendsen på treningstur i går. Senere på dagen fikk han symptomer på tette luftveien, og han står over dagens 20-kilometer i VM i håp om å bli frisk til helgens konkurranser. Foto: Bjørn Langsem
KAMP MOT KLOKKA: Emil Hegle Svendsen på treningstur i går. Senere på dagen fikk han symptomer på tette luftveien, og han står over dagens 20-kilometer i VM i håp om å bli frisk til helgens konkurranser. Foto: Bjørn Langsem Vis mer