BYTTET UT: Martin Ødegaard fikk 65 minutter på banen i dag.  Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
BYTTET UT: Martin Ødegaard fikk 65 minutter på banen i dag. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.Vis mer

Ingen god dag på jobben for Ødegaard

Fikk endelig tillit fra start, men ble byttet ut.

• Real Madrid Castilla - Tudelano 1-1 (0-1)

(Dagbladet): Martin Ødegaard har varmet Castilla-benken de siste ukene, men var endelig å finne i startoppstillingen igjen i kveld.

Forrige uke kom meldingen om at Ødegaard ikke får spilletid fordi han ikke har tilpasset seg Castillas situasjon, og dermed ikke bygger relasjoner til de andre spillerne fordi han avslår å trene med laget mer enn økta de har dagen før kamp.

Men ifølge avisa AS har Ødegaard hele denne uka trent med Castilla - og belønningen fra trener Zinedine Zidane ser altså ut til å være fornyet tillit i elleveren.

Ødegaard startet kampen i rollen som en hengende spiss. Før hvilen var nordmannen knapt nær ballen, med unntak av noen cornere og et frekt forsøk på en gjennombruddspasning som ble blokkert.

I trøbbel
I stedet var det bortelaget som tok føringen. Hjemmelagets forsvar rotet det skikkelig til for seg selv, og en klarering gikk rett i Tudelano-angriper Alex Sanchez og videre inn i nettmaskene. Spissen, som forøvrig ble født med én hånd, kunne ikke unngå å score om han forsøkte.

Bortelaget er inne i en god periode for tiden, og stod bokført med fire seire og én uavgjort på de fem siste kampene i ligaen. Castilla sto også med to strake seire, men klarte aldri å legge noe press på motstanderen i kveld.

Castilla er det mestscorende laget i divisjonen, men må motsatt banehalvdel sto laget som har sluppet inn nest minst. Det ble derfor en jevnspilt batalje.

Byttet ut Etter hvilen kom Castilla mer med i kampen. Cristian Benavente var toneangivende for hjemmelaget, men de liljehvite var ikke giftige nok foran mål.

Da det var spilt 65 minutter bestemte Zidane at nok var nok, og Martin Ødegaard ble byttet ut. Det ble ingen stor dag på jobben for unggutten som fikk etterlengtet spilletid i den spanske hovedstaden.

Først da Ødegaard ble byttet ut fant Castilla veien til nettmaskene.

Innbytter Burgui hadde vært involvert i mye etter at han kom inn ved hvilen. Han dro seg fri på venstrekanten og dunket ballen inn i motsatt hjørne. Vakkert av 21-åringen.

Castilla var nærmest seiersmålet, men oppgjøret endte slik det gjorde sist lagene møttes - med 1-1.