Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Ingen god idé å bytte trener så kort tid før OL

Shani Davis synes synd på Peter Mueller.

STJERNE: Shani Davis fra USA er i stand til å vinne seks gull i OL i Vancouver. Han syns synd på sin sparkede landsmann Peter Mueller.Foto: Torbjørn Grønning/Dagbladet
STJERNE: Shani Davis fra USA er i stand til å vinne seks gull i OL i Vancouver. Han syns synd på sin sparkede landsmann Peter Mueller.Foto: Torbjørn Grønning/Dagbladet Vis mer

||| CALGARY (Dagbladet): Den amerikanske skøytestjerna Shani Davis (27) synes synd på sin landsmann Peter Mueller (55) etter at treneren ble sparket som norsk landslagssjef.

- Det er virkelig trist at Peter har fått sparken. Han er en bra mann og en vi bryr oss om, sier Shani Davis til Dagbladet.

Den amerikanske skøytestjerna er storfavoritt til å vinne OL-gullet på 1500 meter i Vancouver i februar — et gull også Håvard Bøkko har tenkt å ha et par ord med i laget om, til tross for at nordmannen har vært over sekundet bak suverene Davis både i Berlin, Heerenveen og på Hamar så langt i OL—sesongen.

Davis ankom Calgary natt til i dag, norsk tid, og i helga kan han vinne sesongens fjerde strake seier på distansen. Han har fått med seg det norske trenerbyttet siden verdenscupen på Hamar forrige helg.

Men han har vondt for å forstå sparkingen av Mueller, til tross for landsmannens nedsettende kommentarer om Maren Haugli.

- Det er ingen god ide å bytte trener så kort tid før OL. Da bør det tjene saken veldig bra, og det tviler på at det gjør i denne saken, sier Shani Davis til Dagbladet.

- Tror du trenerbyttet gjør Bøkkos muligheter mot deg på 1500 meter enda vanskeligere?

- Det gjenstår å se. Det er lenge igjen til OL, sier mannen som er dobbelt allroundverdensmester.

27-åringen fra Chicago kan bli det store skøytenavnet i Vancouver-OL. I hjemlandet har flere allerede begynt å sammenligne mannen som i Torino i 2006 ble den første fargede til å vinne en individuell gullmedalje i vinter-OL (1000 meter) med Eric Heiden.

Skøytelegenden vant fem OL-gull under lekene i Lake Placid i 1980. Davis har planer om å gå for gull på både 500-, 1000-, 1500-, 5000-, og 10.000-meter i Vanvouver i februar.

På de amerikanske laguttakene har han kvalifisert seg til verdenscupen på alle fem øvelsene. Verdensrekordholderen på 1000- og 1500-meter vant til og med både 5000- og 10.000-meter i det amerikanske uttaket.

Shani Davis utelukker heller ikke at han også stiller i lagkonkurransen i OL. I teorien kan han dermed vinne seks gull i Vancouver, og passere Eric Heidens fem fra 1980.

FERDIG: Peter Mueller får ikke være med Norge til Canada.
Foto: Terje Bendiksby / Scanpix
FERDIG: Peter Mueller får ikke være med Norge til Canada. Foto: Terje Bendiksby / Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media