- Ingen god start på en OL-søknad

Hockey-sjefen slakter Oslo kommune.

Landslaget i ishockey skal trene på Jordal Amfi fram til VM i mai. Men Oslo kommune kan fjerne isen lenge før den tid.

Oslo kommune har varslet Norges Ishockeyforbund om at de må betale 100.000 kroner i leie av Jordal Amfi dersom de ønsker at kommunen skal beholde isen i hallen etter at Vålerenga Hockey er ferdig med sesongen.

Vålerenga møter Sparta i NM-semifinalene, som starter på lørdag. NM-finalisten kåres etter best av sju innbyrdes kamper, og blir avgjort seinest 28. mars.

- Voksne må betale Om Vålerenga ikke går til NM-finalene, så må landslaget i verste fall betale leie for hele april alene. Alternativet er at Oslo kommune tar bort isen.

- Barne- og ungdomsidretten i kommunen er gratis, men voksenidretten må betale for seg. Jeg regner med at forbundet har satt av penger til halleie i sine budsjetter, sier idrettsbyråd Ola Elvestuen (V) til Dagbladet.

- Komikveld Landslagstrener Roy Johansen er lite imponert over kommunens behandling av landslaget.

- Om vi må betale 100.000 kroner for å leie Jordal Amfi, så er det komikveld. Ikke bare er ishallen 50 år gammel, men kommunen tenker på den måten også, sier en oppgitt Roy Johansen til Dagbladet.

- Dette har med hvordan vi blir behandlet. Oslo kommune, som snakker om OL i 2022, må vise at de mener alvor med idretten, og ikke bare skape frustrasjon og irritasjon. Det er ingen god start på en OL-søknad, sier hockeysjefen.

Byråkrati - Men er det ikke naturlig at voksenidretten betaler for seg, som Elvestuen sier?

- Skiforbundet betaler ikke fem øre for å bruke Holmenkollen, og friidrettsforbundet betaler heller ikke for å bruke Bislett. Om du skal komme med konstruktive innspill til kommunen, så ender du i et byråkrati som helt klart holder verdensklasse. Det finnes ikke et land i verden, verden Kina eller Russland, som kan måle seg med det byråkratiet vi møter der.

- Men det er veldig enkelt: Hold ishallene åpne for barn og unge, så skal A-landslaget betale det det de koster de timene vi benytter anlegget.

Vil være i Oslo Landslagstreneren er lite lysten på å måtte flytte VM-oppkjøringen til andre steder i landet.

- Vi har mange grunner til å ville være i Oslo. Det gjelder ikke minst bruk av Olympiatoppen og kontakt med familien, sier han.

- Slik situasjonen er nå, må vi kanskje belage oss på å være uten is i deler av VM-forberedelsene. Men jeg er ikke overrasket. Jeg har sett møtereferater hvor det fremkommer at det ikkel skal bygges ishaller i Oslo på grunn av driftskostnadene. Det er en erklæring om at ishockeyen er uønsket i Oslo, sier Roy Johansen til Dagbladet.

GAMMEL HALL: Hockeylandslaget, her representert ved landslagstrener Roy Johansen og Mats Zuccarello Aasen, lader opp til VM i mai i gamle og nedslitte Jordal Amfi. Foto: Roy Wahlstrøm
GAMMEL HALL: Hockeylandslaget, her representert ved landslagstrener Roy Johansen og Mats Zuccarello Aasen, lader opp til VM i mai i gamle og nedslitte Jordal Amfi. Foto: Roy Wahlstrøm Vis mer