Ingen Grand Slams, men storeslem likevel

Roger Federer tjener best av tennisstjernene.

PRØVER IGJEN: Roger Federer åpner US Open i dag.   Julian Finney/Getty Images/AFP/NTB Scanpix
PRØVER IGJEN: Roger Federer åpner US Open i dag. Julian Finney/Getty Images/AFP/NTB ScanpixVis mer

Roger Federer har ikke vunnet en Grand Slam-tittel siden 2012, men er likevel verdens best betalte tennisspiller. Det viser en fersk liste fra magasinet Forbes.

Fra juli i fjor til juni i år tjente sveitseren svimlende 347 millioner kroner (42,6 mill. euro). Brorparten av pengene, over 250 millioner, kom fra sponsoravtaler med gigantfirmaer som Rolex og Nike.

33-årige Federer har samtidig vunnet tre tennisturneringer i år, og han nådde finalen i storturneringen Wimbledon.

Tirsdag starter han årets US Open med kamp mot den useedede australieren Marinko Matosevic.

Delt På Forbes topp 10-liste var det i år plass til fem mannlige og fem kvinnelige tennisspillere. Nest best betalt er den spanske verdenstoeren Rafael Nadal med en inntekt på 275 millioner kroner det siste året.

Novak Djokovic er verdens beste spiller, men sjanseløs mot Federer og Nadal på pengelisten. Serberen klarer seg uansett bra med en årslønn på drøyt 200 millioner kroner.

Sponsoryndlingen Sjarapova Maria Sjarapova er firer totalt og topper kvinnetennisen inntektsmessig. Russeren hentet 150 millioner kroner det siste året, og av de pengene kom 90 prosent fra sponsorer.

Verdensener Serena Williams fikk derimot halvparten av sin lønn gjennom prispenger. Totalt tjente den hardtslående amerikaneren 135 millioner kroner.

(NTB)