«Ingen grenser»-Birgit etter VM-bronsen: - Jeg er overlykkelig

Tok medalje med to ribbeinsbrudd.

VM-BRONSE:  Birgit Skarstein tok VM-bronse med to ribbeinsbrudd. Nå ser hun fram mot lekene i Rio neste sommer.
Foto: Thomas Rasmus Skaug  / Dagbladet
VM-BRONSE: Birgit Skarstein tok VM-bronse med to ribbeinsbrudd. Nå ser hun fram mot lekene i Rio neste sommer. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Birgit Skarstein kjempet seg inn til en sensasjonell bronsemedalje på 1000 meter i para-singlesculler under VM i Frankrike.

Det gjorde hun  med tretthetsbrudd i to ribbein.

- Herregud, det er så bra. Jeg vant denne medaljen, sier en overlykkelig Birgit Skarstein til Dagbladet.

To dager før avreise til Frankrike for ei uke siden, pådro hun seg skaden i ribbeina. Da hun satte seg i båten for sin første økt, fikk hun beskjed om at hun var så grå i ansiktet at det var bare å vende tilbake til hotellet for å hvile.

- Jeg har spist smertestillende og bare rodd tre ganger. Det er de gangene jeg har konkurrert. Det er utrolig kult å se hva man prestere tross dårlige forutsetninger, sier Skarstein, som gir mye av æren til teamet rundt henne.

Seks hundredeler Hun har både gull og sølv fra tidligere ro-VM, men legger ikke skjul på denne medaljen henger vel så høyt.

- Denne er noe av det jeg er mest stolt av. Det var en veldig krevende medalje både fysisk og psykisk, sier Skarstein som ble kjent i den første «Ingen grenser»-serien på NRK.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.