Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Erling Braut Haaland friskmeldt til Liverpool-kampen

- Ingen grenser for hvor god han kan bli

Erling Braut Haaland (19) friskmeldes til Liverpool-kampen, og får skryt av både treneren og sin danske lagkamerat.

HAALAND-SKRYT: Red Bull Salzburg-trener Jesse Marsch så raskt hvilket potensial som bor i Erling Braut Haaland. Foto: Jason Cairnduff / Reuters / NTB Scanpix
HAALAND-SKRYT: Red Bull Salzburg-trener Jesse Marsch så raskt hvilket potensial som bor i Erling Braut Haaland. Foto: Jason Cairnduff / Reuters / NTB Scanpix Vis mer
  • Liverpool - Red Bull Salzburg, på Viasport 1 i morgen kl. 21.

LIVERPOOL (Dagbladet): Erling Braut Haaland har slitt med sykdom den siste tida, men nordmannen ble friskmeldt av Salzburg-trener Jesse Marsch på kveldens pressekonferanse.

- Han er veldig viktig for oss. Han har scorer mange mål og er alltid en trussel. Spørsmålet er om han skal starte, eller om han skal komme inn fra benken, sier den amerikanske treneren.

- Han lever drømmen

Mye av pressekonferansen handlet om nordmannen som har scoret 17 mål på ti kamper, men som i det siste har slitt med lungebetennelse.

Haaland scoret hat trick i Champions League-debuten mot Genk. Da han ble intervjuet etterpå, var han derimot sparsom med ordene, noe som ledet til en småirritert reporter.

19-åringens danske lagkamerat, Rasmus Nissen Kristensen, sier at Haaland er spesiell - i likhet med alle individer.

- Han er først og fremst veldig profesjonell. Han jobber hardt, er bestemt, og har sine ritualer. Akkurat nå tror jeg han lever drømmen. Det må ha vært stort å score hat trick i sin første Champions League-kamp, sier Kristensen.

Om intervjuet sier han:

- Jeg tror intervjuet ble preget av at han var overveldet av følelser. Han har en flott personlighet og er en fin fyr, sier dansken.

ROSES: Alf Ingve Berntsen var Erling Braut Haalands trener i barne- og ungdomsårene. Video/reporter: Fredrik N. Filtvedt Vis mer

Så raskt et stort potensial

Jesse Marsch kom inn som trener i sommer, og merket raskt at Haaland var en spiller med et stort potensial.

- Etter to-tre uker kunne vi se at spillergruppa var sterk, men også at Erling hadde et potensial til å vokse. Han var med i alle treningskamper og kampene deretter, og han har vært farlig, sier Marsch, og legger til:

- Han er viktig for oss. Han er fortsatt ung. Hvis han fortsetter å ha den samme mentaliteten, som jeg tror kommer fra faren som også var fotballspiller, tror jeg ikke det er noen grenser for hvor god han kan bli.

- Må ikke frykte dem

Dette blir Haalands største test hittil i karrieren. Både Marsch og Kristensen sier at alle må være maks skjerpa om de skal få noe som helst ut av kampen

- Vi har snakket mye om hvor gode Liverpool er. De har ingen svakheter i noen posisjoner. Ingen er bedre både som lag og taktisk. Vi liker også måten de spiller på, den er ganske lik vår, sier Marsch.

Han varsler at de skal spille med høy intensitet og aggresjon, samtidig som de må være på vakt ved hver eneste dødball, både med og uten ball, ettersom Liverpool kan komme på kontra i løpet av få sekunder.

- Nøkkelen blir å ikke frykte dem. Vi må spille med selvtillit og oss som oss selv. Vi må angripe dem, men også være intelligente. Vi gleder oss.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling