FORSTÅR AT SAKEN VEKKER STERKE FØLELSER: Viking-direktør Bjarne Berntsen (i midten) synes det er leit at Henry Hinna sluttet på dagen da han fikk beskjed om at arbeidsoppgavene hans ville bli innskrenket i 2012. - Jeg beklager utgangen av samtalen, men jeg har ikke grunn til å beklage samtalen, sier Berntsen til Dagbladet.  
Foto: Tor Yttri / Scanpix
FORSTÅR AT SAKEN VEKKER STERKE FØLELSER: Viking-direktør Bjarne Berntsen (i midten) synes det er leit at Henry Hinna sluttet på dagen da han fikk beskjed om at arbeidsoppgavene hans ville bli innskrenket i 2012. - Jeg beklager utgangen av samtalen, men jeg har ikke grunn til å beklage samtalen, sier Berntsen til Dagbladet. Foto: Tor Yttri / ScanpixVis mer

- Ingen grunn til å beklage samtalen, den var nødvendig

Men Viking-direktøren vil bevare et godt forhold til Henry Hinna (82).

(Dagbladet): Mens materialforvalter Henry Hinna (82) er blitt overøst med støttemeldinger etter tirsdagens leie avskjed med Viking, har direktør Bjarne Berntsen fått tilsvarende mengder kjeft.

Hinna - som har vært A-lagets materialforvalter de siste 33 årene - sluttet på dagen etter å ha blitt orientert om at han etter sesongen ville få innskrenket arbeidsoppgavene sine betraktelig. 

Berntsen kan forstå at avgjørelsen er upopulær blant det store flertallet, men han står på at den var nødvendig.

- For oss var det viktig å styrke den administrative delen rundt A-laget. Svein Fjælberg får ansvar for alt det administrative, i tillegg til utstyrsavtaler for A-laget og alle lagene i klubben. Det er en stor og viktig jobb. Det var helt nødvendig for oss å omorganisere for å styrke den delen av driften vår. Egil Østenstad gjorde mye administrativt rundt A-laget, men nå som han er borte uten å ha blitt erstattet, vil flere av de oppgavene nå ligge på Svein, sier Berntsen til Dagbladet.

- Helt rolig samtale
Stavanger Aftenblad meldte tidligere i dag på tittelplass at Berntsen «beklager samtalen med Hinna».

Det avkrefter han overfor Dagbladet.

- Jeg beklager utgangen av samtalen, men jeg har ikke grunn til å beklage samtalen. For det var helt nødvendig å orientere en medarbeider om hvordan vi vil ha det videre. Det er min plikt og god personalpolitikk å informere om en prosess som er vedtatt, sier Berntsen.

Han understreker igjen at Hinna ikke fikk sparken, slik enkelte lokalaviser ga inntrykk av i starten.

- Sannheten er at han selv valgte å slutte på dagen, da han ikke fikk de samme arbeidsoppgavene som før. Vi ønsket sterkt å beholde ham ut året, men måtte respektere at han ikke ønsket det. Det var en helt rolig samtale, og ikke på noen måte opphisset.

Hinna takket også nei til Berntsens tilbud om å bli hyllet på Viking Stadion før den siste hjemmekampen.

- Det kommer ikke på tale med noen markering. Jeg synes den slags bare er tull, jeg får det ikke til. Det var altså så dumt: På den siste hjemmekampen skulle jeg ut på Viking Stadion, og Bjarne Berntsen skulle fortelle hvor viktig jeg hadde vært og at jeg hadde valgt å slutte. Når det egentlig var han som hadde gitt meg beskjed om å gjøre det, sa Hinna til Dagbladet tirsdag.

- Forstår at saken vekker følelser
Berntsen synes det er leit at veteranen ikke ønsket å motta en slik hyllest, men han er opptatt av å bevare et godt forhold til 82-åringen.

- Det har vært veldig vanskelig og tøft de siste dagene. Det jeg er mest opptatt av er å ha et godt og nært forhold til Henry, som jeg har hatt siden jeg kom til Viking første gang i 1977. Når samtalen får et sånt utfall at han slutter på dagen er et aldri kjekt.

- Jeg forstår at denne saken vekker sterke følelser, samtidig må folk være klar over at vi på ingen måte sa opp en avtale med Henry. Det viktige for oss nå er å få et så godt forhold til ham som mulig, så han alltid ønsker seg velkommen på stadion og som en del av Viking-miljøet, sier Berntsen.

SLUTTER PÅ DAGEN: Vikings materialforvalter de siste 33 årene, Henry Hinna (82). 
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
SLUTTER PÅ DAGEN: Vikings materialforvalter de siste 33 årene, Henry Hinna (82). Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer