Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ingen grunn til å deppe

HAMAR (Dagbladet): Canada- Norge 4-2. Canada jubler for scoring og Ketil Wold gir uttrykk for skuffelse og sinne. Tida er forbi da Norge aksepterte hederlige resultater mot verdens beste ishockeynasjoner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nettopp derfor er det ingen grunn til å deppe. For dette norske laget har hevet seg enormt denne sesongen. Og fortsatt er det bare i begynnelsen av utviklinga.

- Det er Norge som spiller framtidas ishockey, sier landslagssjef Leif Boork til Dagbladet _ og begrunner det slik:

- Framtida er teknikk, hurtighet på skøyter, raske pasninger og offensivt spill _ akkurat slik vi strever for å få til.

Sleit seg ut

- Denne typen ishockey ligger i lynnet hos nordmenn.

Canada var større og fysisk sterkere enn oss. Norge var underlegne de gangene vi begynte å slåss med motstanderen i rundvantene. Men da gutta brukte teknikken og skøyteferdighetene, kom Canada på etterskudd.

- Den største forskjellen var likevel at vi for ofte mislyktes med førstepasningen. Dermed greide vi ikke å holde pucken lenge nok i laget og det sleit oss ut, mener Leif Boork.

Veldig skuffet

- Jeg sier ikke at vi fortjente uavgjort kampen sett under ett. Men vi både kunne og skulle scoret flere mål på alle sjansene. Det er typisk for de beste å utnytte mulighetene de får. Våre gutter er ikke vant til å få så mange målsjanser. Det handler om øvelse, sier Boork.

De norske gutta var både skuffet og forbanna etter tapet. Det er liten trøst at laget spilte en kjempematch mot en av VMs aller største favoritter.

- Denne gjengen er skuffet når vi taper uansett hva motstanderen heter. Samtlige trodde det var mulig å slå Canada. Derfor henger vi med gjeipen akkurat nå, sier Norges bestemann, Tommy Jacobsen.