- Ingen grunn til å frykte Carew

Nederlands største avis ser fram til feiring i kveld.

SNART FULLSATT: John Carew levnes små sjanser i nederlandsk presse før Norges møte med hjemmelaget på et fullsatt de Kuip i kveld.
Foto: Erlend Aas / SCANPIX .
SNART FULLSATT: John Carew levnes små sjanser i nederlandsk presse før Norges møte med hjemmelaget på et fullsatt de Kuip i kveld. Foto: Erlend Aas / SCANPIX .Vis mer

||| • Følg Nederland - Norge i vårt livestudio fra kl. 20.45!

ROTTERDAM (Dagbladet.no): John Carew er nok det norske fotballnavnet som klinger best i Europas sportsredaksjoner, men Nederlands største avis ser ingen grunn til å frykte Norges fremste angrepsvåpen.

I dagens utgave presenterer De Telegraaf statistikk som er lite flatterende for Villa-spissen, og gir oppasser Joris Mathijsen gode muligheter til å temme ham.

- Nederland har lite å frykte fra John Carew. Norges ledende angriper er statistisk sett en av de dårligste spissene i kvaliken. Han vinner oppsiktsvekkende få dueller, og har et gjennomsnitt på svake 28 prosent vellykkede involveringer i en kamp, skriver avisa.

- Joris Mathijsen, som har som oppgave å ufarliggjøre Carew, har ingen grunn til å bli skremt av sin motstander, fortsetter artikkelen.

Tallene viser den harde sannheten, at John Carew har null scoringer på fire kamper, en duellseierprosent på 34, og altså bare 28 prosent såkalte vellykkede involveringer. Mathijsen har henholdsvis 63 og 71 prosent på samme statistikk.

Carew selv tar imidlertid tilsynelatende den store oppgaven i kveld med stor ro.

- Vi har absolutt ingenting å tape. Det blir en fin atmosfære og en god anledning for spillerne til å vise seg frem mot en god motstander, sier han.

Rekord for Marwijk
Nederlandsk presse forøvrig har vært mest opptatte av hvor godt Nederland stiller til verdensmesterskapet de allerede har kvalifisert seg til. Landslagssjef Bert van Marwijk innrømmet i går at motstanderne i gruppa ikke har vært verdensklasse, men la samtidig til at han ønsket full seriøsitet i Norge-kampen som forberedelse til VM i Sør-Afrika.

- Jeg vet at vi ikke møter de beste i verden i denne kvalifiseringen, men det er heller ikke automatisk at man slår slike lag. Vi har vunnet alt, og vi sikter mot å ta oss av de beste i sluttspillet. Derfor tar vi også kampen mot Norge på alvor. Derfor vil jeg at vi skal tilnærme oss denne kampen veldig seriøst. Det er ikke så lett, men det er viktig, sa van Marwijk.

Nettavisa Fok!sport peker likevel på at Bert van Marwijk med sine seks strake seire har satt rekord for nederlandsk trenersuksess.

- Ingen andre landslagstrenere i historien har vunnet sine seks første kamper. Van Marwijk har med disse resultatene forbigått både Marco van Basten, Jan Zwartkruis og Rinus Michels, skriver nettavisa.

Fullsatt De Kuip
I dag ble forøvrig de siste billettene til kampen på De Kuip solgt ut. Det betyr at 46 000 mennesker kommer til å se Nederlands VM-feiringskamp mot Norge.

- Etter prikkfri kvalifisering og en bra kamp mot Island, fortjener guttene dette, sier forbundssjef Henk Kesler om at kampen er utsolgt.

De Telegraaf skriver samtidig at Twente-spiller Eljero Elia trolig vil få sin debut mot Norge.

22-åringen, som har vært koblet til flere storklubber den siste tida, har imponert på trening, og viste fram skuddkraften sin da han regelrett skjøt Mark van Bommel i senk på gårsdagens økt.

Van Bommel ble liggende, ikke alvorlig skadd, etter at en suser fra Twente-spilleren traff ham prekært.

- Han er en strålende fyr. Elia er en humørspreder og en bra fotballspiller. Og han kan skyte hardt, sier landslagssjef Bert van Marwijk med et smil.

DÅRLIG STATISTIKK: John Carew i hodeduell med Joris Mathijsen kampen mellom Norge og Nederland på Ullevaal. Nederlands største avis tror Carew vil få det tøft mot Mathijsen i kveld.
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
DÅRLIG STATISTIKK: John Carew i hodeduell med Joris Mathijsen kampen mellom Norge og Nederland på Ullevaal. Nederlands største avis tror Carew vil få det tøft mot Mathijsen i kveld. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer