MÅ BEGRENSE UTGIFTENE: Roman Abramovitsj' Chelsea er en av klubbene som er blitt beskyldt for å drive med «økonomisk doping». Det skal med de nye UEFA-reglene ikke lenger være mulig.  Foto: REUTERS
MÅ BEGRENSE UTGIFTENE: Roman Abramovitsj' Chelsea er en av klubbene som er blitt beskyldt for å drive med «økonomisk doping». Det skal med de nye UEFA-reglene ikke lenger være mulig. Foto: REUTERSVis mer

Ingen grunn til å klappe, Roman!

Nå blir det forbudt med «økonomisk doping».

||| Styret i UEFA godkjente torsdag president Michel Platinis finansielle fairplayplan. Planen går ut på at klubbene ikke må ha røde tall i regnskapet fra og med 2012.

UEFA-presidentens initiativ vil bli innarbeidet over de tre neste årene. En av hjørnesteinene i planen - å unngå underskudd - håper man vil bidra til økonomisk stabilitet hos klubbene.

Halvparten av Europas ledende klubber taper penger, og over en femdel av dem har store røde tall i regnskapene.

Flere engelske klubber med stort overforbruk, er blant dem som risikerer ikke å oppfylle de nye kravene. Liverpool, Manchester City og Chelsea er klubber som har rapportert om underskudd i 100 millionersklassen.

- Vi har utarbeidet et økonomisk fairplaykonsept i tett samarbeid med klubbene. Vår hensikt er ikke å straffe dem, men å beskytte dem, forklarte Platini.

(NTB)