- Ingen grunn til å slite oss ut

Storseieren burde vært mye større.

GÖTEBORG (Dagbladet.no): Norge - Østerrike 39-24 (18-14). På papiret ser seieren mot de østerrikske jentene komfortabel og sterk ut, og det er den i og for seg også.

Men, den burde vært mye større.

For Østerrike slapp altfor lett til de første 40 minuttene, og Norge virket lenge ruskete i angrep.

- Jeg synes faktisk denne kampen var litt vanskelig. Vi kjørte ganske lavt tempo, og de fikk slippe til med litt ekle skudd. Østerrike var lenge med i denne kampen, men vi fikk retta opp mye i 2. omgang, sier Marit Brevik til TV 2.

- Sluttresultatet (39-24) bærer preg av at de gir opp og bytter ut de beste spillerne sine. Men jeg så ingen noen grunn til at vi skulle slite oss ut. Det kommer en dag i morgen også, minner hun om.

Skuffende førsteomgang

Breivik gjorde to endringer fra den «faste» startoppstillingen, og erstattet Linn-Kristin Riegelhuth og Ragnhild Aamodt med Karoline Dyhre Breivang og Tonje Nøstvold.

Da Norge gikk opp til 3-0 to og et halvt minutt inn i kampen startet en gjeng på tribunen å synge «seieren er vår».

KRIGET: Else-Marthe Sørlie Lybekk sloss på streken for Norge. Foto: SCANPIX
KRIGET: Else-Marthe Sørlie Lybekk sloss på streken for Norge. Foto: SCANPIX Vis mer

Det var nok litt i tidligste laget.

De østerrikske skytterne fikk gå opp altfor lett, og de fikk derfor mange billige mål. Framover gjorde Norge tekniske feil, og Kristine Lunde skjøt tre bom på rad før hun til slutt fikk nettkjenning.

Nøstvold takket for tilliten Breivik viste henne ved å banke inn fem før pause, blant annet et strålende trickskudd.- Jeg var litt nervøs før kampen, siden jeg skulle starte. Men da skjerpet jeg meg kanskje bare litt ekstra, sier Nøstvold til Dagbladet.no.

Gøril slo til

Siden det ble så mange baklengs i starten av kampen, fikk ikke Norge alle de kontringssjansene som har kjennetegnet det norske laget.

Etter en dårlig start spilte Gøril Snorroeggen seg sterkt opp i 2. omgang, og hun scoret flere viktige mål rett etter pause - og endte på sju scoringer, det samme som Nøstvold. Snorroeggen vikarierte på venstrekanten siden Breivik valgte å hvile Kari Mette Johansen mye i kveld.

- Jeg har vel bare spilt et par kamper som kantspiller før, så dette var en ny opplevelse. Men framfor alt var det deilig å endelig lykkes, sier Snorroeggen til Dagbladet.no.

- Det var godt å komme i gang. I starten av kampen kladdet det litt, før det løsna på kanten. Kanskje det var det som skulle til. Jeg har lyst til å bidra mer inn mot midten av banen, men spiller der jeg får sjansen.

- Ingen grunn til å slite oss ut

Overlegen spurt

Da det gjensto rundt 20 minutter av kampen rykket de norske jentene fra Østerrike. Norge scoret seks på rad, og da ble kampen avgjort i Scandinavium.

Den siste delen av kampen var Norge helt overlegne. Jentene gikk fra å lede 22-20 til å vinne 39-24 - hele 17-4 i den perioden!

- Vi viser i dag at vi holder i to ganger 30 minutter. Men vi skulle taklet dem litt tidligere i kampen, de slapp litt for lett til, sier Gro Hammerseng til Dagbladet.no.

Den tidligere Bækkelaget-spilleren Sorina Teodorovic la egentlig opp for et halvt år siden, men hun ble likevel overtalt til å være med i den østerrikske troppen.

- Vi klarte ikke følge med mot slutten av kampen. Vi ble slitne, og har ikke så bred stall som Norge. Vi kom litt lett til i starten av kampen, men så ble Norge bedre. Jeg både håper og tror at Norge kommer til finalen, og der kan alt skje, sier 36-åringen til Dagbladet.no

LYKTES ENDELIG</B>: Gøril Snorroeggen får det ikke til å klaffe som playmaker, men i en uvant rolle som venstrekant pøste hun inn mål i 2. omgang.
<B>NORGES BESTE</B> Tonje Nøstvold henviste Ragnhild Aamodt til benken, og var sikkerheten selv på kanten.