IKKE RBK-SPILLER: Roar Strand avsluttet sin lange og gode karrerie på Lerkendal forrige høst. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
IKKE RBK-SPILLER: Roar Strand avsluttet sin lange og gode karrerie på Lerkendal forrige høst. Foto: Gorm Kallestad / ScanpixVis mer

- Ingen grunn til å snakke om krise

Strand mener RBK har vært brukbare.

For første gang siden 1980-tallet følger Roar Strand en seriestart fra sidelinjen. Han mener det er altfor tidlig å snakke om sportslig krise på Lerkendal.

I 1989 var Strand med på sin første RBK-sesong. I fjor avsluttet han karrieren da Rosenborg cruiset inn til gull uten å tape.

Søndag satt 41-åringen ringside da klubben gikk på sin andre smell i serien på rad. Der fikk han først med seg RBKs misbrukte sjanser, deretter at publikum svarte med lett piping. Under TV-sendingene og på internett samme kveld fortsatte Lerkendal-publikummet å vise sin frustrasjon over seriestarten.

Nå oppfordrer legenden omgivelsene sterkt til å vise tålmodighet med årets RBK-utgave:

- Det å snu et lag i motgang handler kun om å se fremover. Vi må ikke glemme at mange sentrale spillere er bort siden i fjor. Bygging av lag tar tid, og vi må ha tålmodighet, sier Strand til Adresseavisen.

Han mener laget først og fremst har vært uheldig.

- Rosenborg har prestert brukbart. Det er aldri lett å komme til Bergen, og laget hadde fortjent poeng mot Stabæk. Det er ingen grunn til å snakke om krise, sier han.

(NTB)