Tour de Ski 2016/17

Ingen grunn til å tvile

Sergej Ustiugov er enda litt bedre enn vi trodde.

TOPPLØP: Sergej Ustiugov gikk sitt beste løp noensinne da han ensom i front holdt unna for alle konkurrentene på 15km jaktstart i Oberstdorf. FOTO: EPA/Angelika Warmuth.
TOPPLØP: Sergej Ustiugov gikk sitt beste løp noensinne da han ensom i front holdt unna for alle konkurrentene på 15km jaktstart i Oberstdorf. FOTO: EPA/Angelika Warmuth. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I SKYGGEN av den største skandalen i russisk og internasjonal idrett, blir Sergej Ustiugov stadig en bedre skiløper. Hver kveld holder han kontakten med de suspenderte kameratene sine. Om dagen siger han lenger og lenger fra konkurrentene i Tour de Ski.

Foreløpig har det gitt fire seire av fire mulige, og et forsprang på 42 sekunder. Men mest av alt har det gitt respekt.

Det er gode grunner for det.

DAGENS 15km jaktstart var sannsynligvis den beste prestasjonen 24-årige Ustiugov noen gang har gjort. I ren tid ble han ikke bedre enn nummer sju på etappen, men hadde ikke de samme forutsetningene som de som jaktet bak.

Der kunne Martin Johnsrud Sundby se ryggen hans nesten fra start, og benyttet den fordelen til å kutte forspranget til skarve 16 sekunder. Så stivnet nordmannen.

Hakket bak stoppet også paret Alex Harvey/Dario Cologna opp. De hadde fordelen av å veksle på å dra, tok godt innpå underveis, men mistet det meste igjen idet Ustiugov satte opp farten.

På de to siste rundene var det bare den store forfølgergruppa med Didrik Tønseth, Maurice Manificat, Simen Hegstad Krüger, Marcus Hellner og Matti Heikkinen som hadde samme farten som russeren. Selve etappen endte med bestetid til finnen, men det reflekterer bare den store fordelen med å skøyte i et felt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer