- Ingen grunn til å være irritert på Petter

Sier Odd-Bjørn Hjelmeset.

DRO OG DRO: som så mange andre opp gjennom åra har klaget på, fikk Didrik Tønseth merke at Petter northug ikke var spesielt interessert i å dra da de to gikk sammen på jaktstarten i Lenzerheide i dag. Mot slutten av løpet stakk Petter av, som han gjerne har for vane. Foto: AFP / NTB Scanpix
DRO OG DRO: som så mange andre opp gjennom åra har klaget på, fikk Didrik Tønseth merke at Petter northug ikke var spesielt interessert i å dra da de to gikk sammen på jaktstarten i Lenzerheide i dag. Mot slutten av løpet stakk Petter av, som han gjerne har for vane. Foto: AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LENZERHEIDE (Dagbladet): Didrik Tønseth tok igjen Petter Northug på jaktstarten i dag, og dro og dro i flere kilometer. Helt til kreftene tok slutt. Da slo Northug til og stakk av.

Tønseth var så ferdig at han også ble tatt igjen - og forbigått - av Finn-Hågen Krogh, Sergej Usijugov og Sjur Røthe. Etterpå var han litt smågrinete på Northugs løpsopplegg.

- Petter gjorde som han pleier. Jeg måtte gå mye foran. Det ble veldig tungt på slutten, sier Tønseth, som mellom linjene antyder at dety hadde vært allreit om Northug hadde gjort mer av drajobben underveis.

- Jeg hadde håper på mer hjelp, sier han.

Uforstående Northug Den kjøpte ikke Petter Northug helt.

- Han har ingen grunn til å være sur. Jeg ble sjokkert da han tok meg igjen så tidlig i løpet. Akkurat da følte jeg meg som en dårlig skiløper. Ærlig talt fryktet jeg ei stund at jeg måtte slippe. Det var rett før på førsterunden. Det var dødt i maskineriet.

- Hva sier du til at Tønseth mente du burde dratt mer?

- Jeg prøvde nå å sette fart nedover inn på stadion, i de lette partiene. Der har jeg vel en liten force i forhold til Didrik og prøvde å holde farta oppe der. Det tror jeg var smart for oss begge.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer