Rosenborg-heltenes Milan-råd til Bodø/Glimt:

- Ingen grunn til å være redde

Harald Martin Brattbakk og Vegard Heggem av hovedrolleinnehaverne i mirakelet på San Siro i 1996. 24 år seinere tror de Bodø/Glimt er kapable til å kopiere bragden.

STJERNEMØTE: Harald Martin Brattbakk på San Siro i 1996, i duell med Roberto Baggio. Foto: Vincenzo Pinto / REUTERS / NTB
STJERNEMØTE: Harald Martin Brattbakk på San Siro i 1996, i duell med Roberto Baggio. Foto: Vincenzo Pinto / REUTERS / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Utgangspunktet de har nå er det samme som var for oss - Glimt skal ikke ha noen sjanse i kampen. Men de har spilt god fotball i hele år, og har ingen grunn til å være redde. Det skal ikke mer til enn at Glimt har en super dag, og Milan en dårlig, mener tidligere Rosenborg-toppscorer Harald Martin Brattbakk.

Det var han som sendte Rosenborg i ledelsen på San Siro. Den franske stjernen Christophe Dugarry utliknet, før Vegard Heggem fra Rennebu avgjorde kampen ogsendte Rosenborg videre i Champions League.

Den gang het stjernene Paolo Maldini, Franco Baresi og Roberto Baggio. Dagens Milan-versjon er ikke like stjernespekket, spesielt ikke etter at corona har fått Zlatan Ibrahimovic, men de er naturlig nok likevel storfavoritter.

- Rådene vi fikk av Nils Arne (Eggen) var å tenke mest mulig på oss selv. Vi visste at vi hadde et bra høyeste nivå, og fikk det. Jeg er sikker på at Glimt-spillerne også vet det, det har de vist i år. De må bare være offensive i hodet, råder matchvinner fra 1996, Vegard Heggem, og får støtte fra Brattbakk.

- Det mest gledelige med dette Glimt-laget er at de er så uredde og fokuserte på det som skjer framover i banen. Det skal de bare fortsette med i denne kampen, utdyper den gamle målkongen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer