- Ingen grunn til å være sjalu på Citys og Reals pengebruk

Rooney mener Man. United er sterke nok.

TRENGER IKKE VISE ØKONOMISKE MUSKLER: Wayne Rooney ser ingen grunn til å være sjalu på hvordan Manchester City og Real Madrid har brukt penger på sommerens overgangsmarked.Foto: SCANPIX/EPA/GERRY PENNY
TRENGER IKKE VISE ØKONOMISKE MUSKLER: Wayne Rooney ser ingen grunn til å være sjalu på hvordan Manchester City og Real Madrid har brukt penger på sommerens overgangsmarked.Foto: SCANPIX/EPA/GERRY PENNYVis mer

(Dagbladet.no): I en fotballverden preget av global finanskrise, finnes det fortsatt to «frihavner» for hundremillionersoverganger - i henholdsvis Manchester og Madrid.

Men selv om United har kunnet innkassere over 800 millioner kroner i kontanter for Cristiano Ronaldo og spart et utlegg på 250 millioner øremerket Carlos Tevez, er det byrival City som har strammet svulmende økonomiske muskler på overgangsmarkedet denne sommeren.

Uten at det bekymrer Wayne Rooney i nevneverdig grad.

- Vi finnes ikke sjalu på de pengene City og Real Madrid har brukt. Dersom manageren hadde følt behov for å bruke penger, ville han ha gjort det, poengterer Rooney, ifølge Sky Sports.

Der Manchester City har hentet etablerte Premier League-stjerner i Carlos Tevez, Emmanuel Adebayor, Kolo Touré, Gareth Barry og Roque Santa Cruz, har naboens største kjøp vært Antonio Valencia fra Wigan supplert av en gratis Michael Owen og uprøvde Gabriel Obertan. I tillegg kommer Molde-toppscorer Mame Biram Diouf i januar.

Rooney føler seg trygg på at sir Alex Fergusons forholdsvis nøkterne linje på overgangsfronten er den riktige,

- Jeg tror ikke vi trenger så mange endringer. Vi har vunnet ligaen de tre siste sesongene og kommet til finalen i Champions League to år på rad. Hvorfor skulle vi trenge fem, seks nye spillere? spør Rooney retorisk.