«Ingen» hadde tro på den sjenerte gutten. Så ble han leder for en stormakt

Nå hører alle på Philipp Lahm (30).

FRA SJENERT GUTT TIL HÆRFØRER: Philipp Lahm er kaptein både for Bayern Munchen og Tyskland. I kveld leder han «Die Mannschaft» ut på ærverdige Maracanã til VM-finale mot Argentina. AFP PHOTO / PATRIK STOLLARZ
FRA SJENERT GUTT TIL HÆRFØRER: Philipp Lahm er kaptein både for Bayern Munchen og Tyskland. I kveld leder han «Die Mannschaft» ut på ærverdige Maracanã til VM-finale mot Argentina. AFP PHOTO / PATRIK STOLLARZ Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Få nyter større respekt i fotballverden enn Philipp Lahm (30). Han er spilleren som på grunn av sin enorme klokskap behersker alle spillets faser. Han kan spille på begge backene eller som defensiv midtbane - og er blant klodens beste i alle rollene.

Bayern Munchen-manager Pep Guardiola har kalt ham for den mest intelligente spilleren han noen gang har trent - stjerner som Lionel Messi, Xavi og Andrés Iniesta inkludert.

At den 170 centimeter høye tyskeren skulle bli en av verdens beste, var det likevel ikke alle som hadde tro på da Lahm spilte på Bayern Munchens B-lag som 17-åring.

- Den perfekte spiller Den daværende treneren, Hermann Gerland (60), husker spesielt en historie godt.

- For meg var Lahm den perfekte fotballspilleren allerede da - men ingen ønsket ham. Jeg tilbudte ham på lån til flere klubber. En manager ville til og med at jeg skulle refundere bensinpengene han hadde brukt for å komme og se Philipp. Så lite imponert var han.

- Noen år senere møtte jeg den samme manageren i Berlin. Da tok jeg ut lommeboka og sa: «Nå, unge mann, hvor mye var det du ønsket for den turen?»

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer