STOR ETTERMIDDAG: Jonathan Parr kommer til for å bistå Brede Hangeland i duellen med stjernespissen Mirko Vucinic. Både Parr og meddebutant Ruben Yttergår Jenssen leverte en bra kamp på Ullevaal i ettermiddag.
Foto: Christian Thomassen / Scanpix
STOR ETTERMIDDAG: Jonathan Parr kommer til for å bistå Brede Hangeland i duellen med stjernespissen Mirko Vucinic. Både Parr og meddebutant Ruben Yttergår Jenssen leverte en bra kamp på Ullevaal i ettermiddag. Foto: Christian Thomassen / ScanpixVis mer

- Ingen hadde vel turt å si det hvis vi spilte dårlig

- Utrolig gøy å debutere, sier Parr og Jenssen.

||| ULLEVAAL (Dagbladet) : Norge - Montenegro 2-1 (1-0)

For de av landslagsgutta som til daglig tjener til smør på brødet ved å kjempe mot stjerner som Wayne Rooney og Didier Drogba er en privatlandskamp mot Montenegro kanskje ikke for den ypperste høytidsstund å regne.

Det er det imidlertid for to lovende unggutter som for første gang trekker landslagsdrakta over hodet på seniornivå.

- Nå eller aldri
- Jeg var nervøs de første minuttene, men tenkte etter hvert at det er nå eller aldri. Det var utrolig gøy og jeg er bra fornøyd med debuten, sier Ruben Yttergård Jenssen til Dagbladet, før han med et smil om munnen legger til:

- Vi fikk bra tilbakemeldinger og ingen hadde vel turt å si at vi spilte dårlig.

Tromsø-gutten har levert en meget solid vårsesong for den norske serielederen og ble belønnet med en plass fra start i ettermiddagens kamp.

- Det var litt høyere nivå enn hva jeg er vant til og de gutta er sterke utpå der. Jeg prøvde å nyte det og dette var stort, sier 22-åringen.

- Fin kamp å debutere i
Også oslogutten Jonathan Parr har levert en over gjennomsnittet bra vårsesong for Kjetil Rekdals Aalesund. I ettermiddag fikk han vist frem sitt offensive backspill som en av Egil Roger Olsens utvalgte.

- Det var en veldig fin kamp å debutere i siden mange av de faste spillerne var med. Jeg synes det gkk bra defensivt, men skulle gjerne ha bidratt enda mer offensivt, sier Parr beskjedent til Dagbladet.

SEIER IGJEN: Norge slo Montenegro etter en god dødball av Morten Gamst Pedersen minuttet før full tid.
Foto: Christian Thomassen / Scanpix
SEIER IGJEN: Norge slo Montenegro etter en god dødball av Morten Gamst Pedersen minuttet før full tid. Foto: Christian Thomassen / Scanpix Vis mer

For det manglet ikke på initiativ fra venstrebacken som gang etter gang avanserte med ballen og samspilte med Morten Gamst Pedersen på kanten.

Akkurat slik vi er blitt vant til å se ham på Color Line Stadion.

- Jeg synes ikke nivåforskjellen var så stor, men det er enda litt bedre spillere her og enda litt høyere tempo. Det er slike kamper man vil være med på, sier 21-åringen.

- Handler om riktig timing
Landslagsassistent Ola By Rise er godt fornøyd med ungguttenes debuter og sier det alltid handler om å gi riktige spillere sjansen til riktig tid.

- De skal ikke spille før de er klar, da gjør vi gutta en bjørnetjeneste. Det er alltid veldig greit å få gjort unna debuten og jeg synes begge klarte seg bra, selv om de nok merket at tempoet var litt høyere enn hva de er vant til. Spesielt i forsvarsarbeidet, sier By Rise til Dagbladet.