- Ingen har fått ut en dritt

- Vi fortjener ikke å gå videre. Ingen har fått ut en dritt i dette mesterskapet, sier Guro Reiten (27) etter EM-fiaskoen.

FRUSTRERT: Guro Reiten. Foto: Heiko Junge / NTB
FRUSTRERT: Guro Reiten. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • Østerrike - Norge 1-0

BRIGHTON (Dagbladet): Norge lekte med turneringens svakeste lag, Nord-Irland, og vant 4-1. Så startet marerittet: 0-8 for England, 0-1 for Østerrike - og på hodet ut av EM-sluttspillet fredag kveld.

- Vi fortjener ikke å gå videre. Vi sitter igjen med en følelse av at vi ikke har fått vist noe av det vi er gode for. Ingen har fått ut en dritt i dette mesterskapet, sier angrepsspiller Guro Reiten.

- Det er jævlig kjipt. Mesterskap kommer ikke så ofte. Vi har akkurat kastet bort en mulighet.

NEDSLÅENDE: Caroline Graham Hansen og Guro Reiten må konstatere at EM er over. Foto: Terje Pedersen / NTB
NEDSLÅENDE: Caroline Graham Hansen og Guro Reiten må konstatere at EM er over. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer

Dermed gjentok historien seg fra 2017. Også da gikk Norge ut etter gruppespillet i EM.

Som alltid sto Reiten rakrygget og snakket i intervjusonen etter en landskamp. Bare minutter tidligere var kjempefiaskoen i Brighton et faktum. Norge måtte vinne mot Østerrike, men klarte ikke å stå opp da det gjaldt som mest.

- Bør det få konsekvenser?

- Vi må gå gjennom dette. Det er altfor dårlig. Vi har akkurat røket ut. Jeg har ingen formening om akkurat det, sier Chelsea-spiller Reiten.

- Jeg vet bare at vi må gjøre noe for å lykkes mot de beste lagene i Europa som vi vil sammenlikne oss med. Akkurat hva, vet jeg ikke - for da hadde vi gjort det i dag.

På papiret har Norge et av verdens beste angrep: Ada Hegerberg, Caroline Graham Hansen og Guro Reiten. Men ingen relasjoner fungerte, verken mot England eller Østerrike.

- Det er store avstander. Vi blir ikke satt opp i posisjoner vi liker å være i. Og vi setter ikke opp andre i posisjoner de liker å være i. Vi får ingenting ut av noe som helst - verken offensivt eller defensivt, sier en brutalt ærlig Reiten.

- Jeg vet ikke hvorfor. Da hadde vi gjort noe med det tidligere. Det er to kamper på rad der vi har null, niks og nada.

NEDERLAGETS STUND: Celin Bizet Ildhusøy (foran) og de norske jentene skjønner at slaget er tapt. Foto: Terje Pedersen / NTB
NEDERLAGETS STUND: Celin Bizet Ildhusøy (foran) og de norske jentene skjønner at slaget er tapt. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer

Norge endte nest sist i gruppa. England og Østerrike spiller kvartfinale i neste uke.

- Jeg er skuffet, også på vegne av alle som kom hit, sier Ada Hegerberg. I bakgrunnen feirer de østerrikske spillerne.

- Vi har et veldig stort ansvar alle sammen. Det er bare å ta til seg den kritikken vi får. Det er ikke noe å gjemme seg for. Hvis vi skal finne på unnskyldninger, roter vi oss inn i enda mer trøbbel, sier Hegerberg.

EM-TABELL

England330014-09
Østerrike32013-16
Norge31024-103
Nord-Irland30031-110

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer