<strong>TO X-GAMES-GULL:</strong> Øystein Bråten vant to X-Games-gull på rad. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
TO X-GAMES-GULL: Øystein Bråten vant to X-Games-gull på rad. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix Vis mer

Bråten oversett i Idrettsgalla-nominasjonene

Ingen har klart Bråtens bragd. Likevel vrakes han til Idrettsgallaen

I 2017 gjorde Øystein Bråten en bragd ingen har klart før ham. Likevel blir han oversett til Idrettsgallaen 2018.
- Skuffende og overraskende, sier tidligere sportssjef.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Idrettsgalla-nominasjonene ble offentliggjort onsdag. 6. januar skal norsk idrett feire seg selv på Hamar.

Gjert Ingebrigtsen har allerede stusset over at sønnen Jakob Ingebrigtsen ikke er nominert til noen pris. Juryen forklarte at det er fordi prestasjonene ikke var gjort på seniornivå.

En som har prestert - og regelrett herjet - på seniornivå i 2017, er freeskiereren Øystein Bråten (22). Han tok to gull i X-Games - først i Aspen, så på hjemmebane i Hafjell. Det er en bragd ingen har klart før ham. I tillegg har han levert jevnt helt der oppe i verdenscupen, og vant nylig i østerrikske Stubai.

<strong>OVERRASKET:</strong> Christopher Frankum. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
OVERRASKET: Christopher Frankum. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

I vinter ble han for øvrig nominert til prestisjetunge ESPYS, en prisutdeling av sportskanalen ESPN som en anerkjennelse for idrettsprestasjoner.

Overrasket

Men juryen fant ikke plass til ham i kategorien «årets mannlige utøver» til Idrettsgallaen. Det får tidligere sportssjef Christopher Frankum til å reagere.

- Jeg er litt skuffet og overrasket. Med to av to mulige X-Games-gull i en og samme sesong, hvorav den siste ble gjort på hjemmebane med et stappfullt Hafjell og under press... Det er en internasjonal prestasjon uten like, sier Frankum til Dagbladet.

Årets mannlige utøver

Disse er nominert til Idrettsgallaen og prisen for årets mannlige utøver:

Filip Ingebrigtsen (friidrett), Kjetil Jansrud (alpint), Alexander Kristoff (sykkel), Håvard Holmefjord Lorentzen (skøyter), Olav Lundanes (orientering), Sondre Nordstad Moen (friidrett), Martin Johnsrud Sundby (langrenn), Karsten Warholm (friidrett).

Frankum var altså inntil nylig sportssjef for freeskierne, før han ble markeds- og sponsorsjef for alpinistene. Fra freeski foreslo han nettopp Bråten og Johanne Killi, som for øvrig er nominert.

Han fortsetter:

- Bråten var en av verdens beste slopestyle-utøvere i 2017 og er et av våre fremste gullhåp i OL. For meg er det meget overraskende at han er vraket, sier Frankum.

Litt skuffet

Bråten selv legger ikke skjul på at det hadde vært gjevt å bli nominert.

- Det hadde vært veldig gøy å bli nominert, men jeg har ikke tenkt sånn veldig mye på det, egentlig. Det hadde vært kult, men det er ikke opp til meg, sier han til Dagbladet.

- Så du er ikke skuffet?

- Nja. Det hadde jo vært gøy, så kanskje jeg er litt skuffet. Men jeg får ikke gjort noe med det. Men det er garantert det beste året jeg har hatt på ski, jeg er superfornøyd med sesongen, sier Bråten.

- Synes du at freeski kanskje blir litt oversett?

- Alt er individuelt. Det spørs hva man selv liker best. Men det er helt klart at andre idretter får mer oppmerksomhet og er mer synlige enn oss. Men for meg ville en nominasjon vært en bonus. Det er ikke noe jeg går rundt og sutrer over.

OL-håp

Bråten er akkurat nå i franske Fort Romeu, der det kjøres slopestyle lille julaften. Kvalifiseringen går torsdag.

Onsdag var han blant de 44 første som fikk en plass til OL i Pyeongchang. Det starter 9. februar. Frankum kaller Bråten for ett av våre største gullhåp.

- Jeg har lyst til å kjøre best mulig der. Det var kult å bli tatt ut i dag, sier Bråten.

Johanne Killi ble også tatt ut i OL-troppen onsdag. Av andre lyspunkter er at freeski-dronninga Tiril Sjåstad Christiansen gjør comeback i konkurranse etter kneproblemene denne helga. Hun kjører også kvalifisering torsdag.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer