Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ingen har klart det siden 1967

Tynn gulldrøm for Liverpool og Rafael Benitez.

GIR IKKE OPP: Rafael Benitez var skuffet over tapet mot Chelsea, men tror også de andre topplagene vil avgir flere poeng enn i fjor. Foto: AP/Tom Hevezi
GIR IKKE OPP: Rafael Benitez var skuffet over tapet mot Chelsea, men tror også de andre topplagene vil avgir flere poeng enn i fjor. Foto: AP/Tom Hevezi Vis mer

||| (Dagbladet.no): Tre tap på de åtte første serie- kampene. Det er ikke gullform.

Det siste laget som likevel vant den engelske toppserien med tilsvarende slapp sesongåpning var Manchester United, skriver TV-kanalen ESPN.

43 år siden
Det skjedde så langt tilbake som i 1966-67-sesongen, for 43 år siden, og United hadde folk som George Best og Bobby Charlton på laget.

Liverpool har ikke vunnet toppserien i England siden 1990, og tapte bare to kamper på vei mot sølvet i vår. Etter gårsdagens 0-2-tap mot Chelsea har manager Rafael Benitez fortsatt troen.

Fordi han tror gullrivalene i Premier League fort taper like ofte.

- Dere vil se at topplagene taper flere poeng mot hvilke som helst lag. Det er bra for Premier League, for konkurransen, men det betyr at vi bare må fortsette. Vi kan ikke tenke på tre tap. Det er et langt løp. Chelsea er veldig sterke, men vi må prøve å holde oss som tett som mulig. Så får vi se hva som skjer i april og mai, sier Benitez ifølge The Independent.

Han finner trøst i at det var 11 uavgjorte kamper som kostet de helrøde gullet sist. Ved sesongslutt i vår sto seriemester Uniteds med fire nederlag.

- Vi spilte mange uavgjorte kamper sist sesong, vi tapte bare to, og folk snakket om alle de uavgjorte. Nå vinner vi flere og taper noen, men vi kommer til å få mer poeng. Det er mer vanskelig å overtalte media om dette, men jeg skal prøve å få det til med spillerne. Det er den eneste måten vi kan forbedre oss på, sier Benitez.

Kan fortsatt ta gullet
Tidligere Liverpool-helt og BBC-ekspert Alan Hansen skriver i sin Daily Telegraph-spalte i dag at klubben ikke vinner noe som helst dersom de fortsetter som mot Chelsea.

Hansen mener tapene mot Chelsea og Fiorentina i forrige uka var spillernes feil, ikke Benitez'.

- Liverpool kan fortsatt bli seriemestere, men de må begynne å holde nullen. Hver gang spillerne stiller seg opp for å forsvare seg på dødball regner du med at de skal slippe inn mål. Det kan ikke fortsette, skriver skotten.

Stopper Jamie Carragher erkjenner at han og gutta i forsvaret må bli bedre, dersom de  seks poengene fram til Chelsea skal innhentes. Neste kamp er mot Sunderland lørdag 17. oktober, først om 11 dager på grunn av landskamper til helga

- Når vi kommer tilbake har vi en kjempemessig uke foran oss med kamper mot Sunderland, United og Lyon.  Men alle uker som Liverpool-spiller er enorme. Vi vet at vi må være på vårt beste mot Sunderland, de er i god form, sier Carragher til Liverpool Echo.


FÅ SKIKK PÅ FORSVARET: Tidligere Liverpool-stopper Alan Hansen mener det ser ut som om de røde skal slippe inn mål på hver eneste dødball. Foto: REUTERS/Phil Noble
FÅ SKIKK PÅ FORSVARET: Tidligere Liverpool-stopper Alan Hansen mener det ser ut som om de røde skal slippe inn mål på hver eneste dødball. Foto: REUTERS/Phil Noble Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media