Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Boksing:

Ingen har noensinne sluppet fra beistet Joshua (27). En kveld hørte treneren plutselig et hyl

Superkamp på Wembley i kveld.

UBESEIRET: Anthony Joshua skal i ringen mot bokseveteran Vladimir Klitsjko i kveld. Foto: NTB Scanpix
UBESEIRET: Anthony Joshua skal i ringen mot bokseveteran Vladimir Klitsjko i kveld. Foto: NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Engelske Anthony Joshua (27) og Vladimir Klitsjko (41) fra Ukraina møtes til tungvektskamp i bokseringen på Wembley i London i kveld rundt klokka 23.

Joshua står med 18 seiere og null tap - og ikke nok med det. Alle har kommet på knockout. Det betyr at ingen har sluppet fra det britiske beistet på 1,98 meter uten å smelle i gulvet. Han har en rekkevidde på 208 cm.

- Joshua er en komplett bokser, men yngre. Han tilhører den nye generasjonen. Men de to har lik teknikk, og stilene passer veldig godt sammen. Det er en fordel for Klitsjko. For ham er det best å møte skolerte, hardtslående og tekniske boksere, sier Viasats bokseekspert Roar Petäjämaa til Dagbladet.

Joshua vokste opp i Watford i England og der fikk trenerne merke et utrolig talent.

ATLET: Anthony Joshua på trening. Foto: Reuters / Lee Smith Livepic
ATLET: Anthony Joshua på trening. Foto: Reuters / Lee Smith Livepic Vis mer

Knust hånd

De fikk bokstavelig talt merke det på kroppen. En kveld hørte treneren John Oliver et hyl. Det viste seg at den unge bokseren nesten hadde knust hånda til trener Sean Murphy.

- Sean skrek og denne store gutten (Joshua) fulgte etter og beklaget: Sorry, sorry. Vi alle lo da Sean måtte til sykehuset. Hånda var ikke knekt. Den var knust. Det var kanskje ti brudd, sier Oliver til Daily Mail.

27-årige Joshua er olympisk mester fra 2012, og har aldri tapt en profesjonell kamp.

- Han har et «perfect record». Han har gått tøffe kamper, men Klitsjko kan utfordre guttungen. Han vil jo ikke tape for en så ung mann. Sånn rent taktisk kan det være at Klitsjko vil sjokkere ham litt i starten. Da er det full krig. Da kan det være over etter tre runder. Der er Joshua veldig farlig, sier Petäjämaa.

Det er beltene i WBA- og IBF-forbundene på spill lørdag kveld.

STORKAMP:  Anthony Joshua mot Vladimir Klitsjko. Foto: NTB Scanpix
STORKAMP:  Anthony Joshua mot Vladimir Klitsjko. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Enkel kamp

Det er kommet flere stikk fra bokserne før kveldens batalje.

Klitsjko var i godt humør da de to møttes til en seanse torsdag, mens Joshua var klar på hva han forventer.

-Denne kampen kan bli enkel – jeg kan gå inn der og ta Vladimir og «boom». Han kan plutselig begynne å vakle og da tar jeg ham, sier Joshua.

Klitsjko forteller:

- Hvis jeg ikke kunne bokse ville jeg ikke vært her. Jeg er kanskje ikke best, men det jeg gjør bra, gjør jeg briljant. Hvis han mener han er en bedre bokser enn meg så plager ikke det meg, men når jeg starter å slå han i kjeven burde han stå opp mot min kraft, sier veteranen.

Klitsjko har 64 seiere i karrieren, 53 av dem på knockout. 4 tap. Det siste kom i hans siste boksekamp mot Tyson Fury i 2015.

Kampen i kveld starter ca. klokka 23, og kan sees på Viaplay.

IKKE YPP MED HENNE: Evnike er kanskje bare 8 år, men er allerede en mester til å bokse. Video: Saadvakass Family Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media