<strong>UTEN ARRANGØR:</strong> Ingen har søkt om å arrangere Magnus Carlsens VM-kamper. Nå kommer det internasjonale sjakkforbundet til å forlenge søknadsfristen. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix
UTEN ARRANGØR: Ingen har søkt om å arrangere Magnus Carlsens VM-kamper. Nå kommer det internasjonale sjakkforbundet til å forlenge søknadsfristen. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix Vis mer

Ingen har søkt om å arrangere sjakk-VM

Dermed kan Carlsen-kampen fortsatt ende i Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Magnus Carlsens seneste storspill har ikke skapt økt interesse for å arrangere VM-kampen mot Vishy Anand. Sjakkpresident Jøran Aulin-Jansson håper fortsatt tittelmatchen kan spilles på norsk jord.

Det internasjonale sjakkforbundet (FIDE) hadde satt frist til onsdag for søknader om å holde VM-kampen i november. Verken norske eller internasjonale aktører har meldt sin interesse.

- Nei. Det er iallfall meldingen som kom fra det internasjonale forbundet i dag, sier Jøran Aulin-Jansson til NTB.

- Hva skjer nå?

- Det er at FIDE kommer med en ny uttalelse i løpet av få dager der de forlenger søknadsfristen, fortsetter presidenten i Norges Sjakkforbund.

Norsk håp En utsatt frist kan være gunstig med tanke på å få lokket norske støttespillere på banen. Men økonomien i et verdensmesterskap skaper utfordringer. Et VM-arrangement vil trolig koste opp mot 40 millioner kroner.

Likevel håper Aulin-Jansson at Carlsens forsøke på å forsvare tittelen kan skje på norsk jord.

- Sjansen er nok større en tidligere. Det er delte meninger i Norge om hvorvidt man burde jobbe for dette eller ikke, men fra vår side mener vi at det er en god ting om Norge kunne fått et VM, sier han til NTB.

Storby? Onsdag vant Magnus Carlsen en ny storturnering da han seiret i det avgjørende partiet mot det italienske stjerneskuddet Fabiano Caruana i Vugar Gasjimovs minneturnering.

I fjor beseiret han Anand på inderens hjemmebane i Chennai. Aulin-Jansson sier det er ønskelig at årets VM-kamp spilles et sted der Carlsen føler seg komfortabel.

- Hvis kampen ikke havner i Norge, håper jeg den havner der Magnus ønsker. Jeg tror også at han kunne ønske å spille den i Norge, sier Aulin-Jansson før han nevner noen favorittsteder utenfor Norge:

- Det hadde vært gøy med et av de større stedene som New York, Paris, London, Dubai eller Moskva.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer