Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Ingen har vært nærmere gull i verdenshistorien uten å ha endt opp på pallen

Tapper Johannes.

UHELDIG: Johannes Thingnes Bø gikk et strålende renn i VM i dag, men endte til slutt på 4. plass, etter at det ene skuddet hans var omtrent en millimeter fra å gå inn. Han tar imidlertid nederlaget pent. Foto: Bjørn Langsem
UHELDIG: Johannes Thingnes Bø gikk et strålende renn i VM i dag, men endte til slutt på 4. plass, etter at det ene skuddet hans var omtrent en millimeter fra å gå inn. Han tar imidlertid nederlaget pent. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): Johannes Thingnes Bø var omlag en millimeter unna å bli verdensmester på normaldistansen i VM i dag, men isteden var det suverene Martin Fourcade som vant sitt fjerde gull, foran østerrikerne Dominik Landertinger og Simon Eder.

Emil Hegle Svendsen hevdet etter Thingnes Bøs tredje 4. plass i VM at lagkompisen ville vunnet gull om Holmenkollen hadde brukt elektroniske blinker istedenfor mekaniske.

Thingnes Bø selv tar imidlertid millimeternederlaget med fatning. I pressesonen etter rennet stilte han rakrygget og smilende, og svarte tappert på spørsmål etter spørsmål om nesten-gullet.

- Jeg tapte faktisk gullet med et hårstrå. Det går av og til kant inn og andre ganger kant ut. Jeg er nok den som har vært nærmest gull i verdenshistorien uten å ha endt opp på pallen. Det er forferdelig kjipt, men jeg har det forholdsvis bra, sier han.

Startet sterkt Thingnes Bø startet 20-kilometeren strålende og forsto selv underveis at det kunne bli hans dag.

- Jeg hadde tre fulle hus i starten, og jeg skjønte jo at det kunne bli noe stort. Jeg var likevel veldig rolig på siste skyting. Det var ikke det som felte meg, sier han.

- Jeg er ung og jeg skal vinne mange VM-gull i årene som kommer. Alle vet at jeg fort kunne ha vunnet i dag. Det er nesten verre å miste gullet med en millimeter enn hvis det var en real bom. Jeg var nær å få legendestatus med gull på hjemmebane, men det er ikke mitt mesterskap, dessverre.

Motivasjon Thingnes Bø håper nå å snu nederlaget til noe positivt.

- På kort sikt var dette det verste som kunne skje. På lang sikt er det greit. Jeg er helt sikker på at dette gjør meg til en bedre skiskytter. Det er litt motivasjon i det. Jeg kommer sterkere tilbake, sier han.

Da Dagbladet spør om han egentlig er mer skuffet enn han framstår som, er svaret:

- Det er faktisk sånn jeg føler det, men det kan hende det blir litt motsatt nå sammenliknet med i helga. Da ble jeg skuffet med en gang. Denne gangen kan det hende det kommer seinere i kveld, når jeg skjønner hvor nær jeg var. Jeg får uansett ikke gjort det bedre enn det jeg gjør. Jeg kunne selvfølgelig hatt stang inn, men jeg velger heller å tenke at jeg hadde stang inn på de 19 andre skuddene. Det er ikke så ofte jeg skyter 19 treff og jeg går jo min beste normaldistanse noensinne, sier han.

- Hvordan skal du bruke kvelden nå?

- Nå må jeg bare slappe av og tenke at jeg gikk et godt løp. Stafetten er neste distansen og det er et løp som passer meg bedre enn en normal, så det lover bra.

• Kvinnestafetten i VM går i morgen, mens herrestafetten gjennomføres lørdag.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media