Ingen havner oftere i fengsel enn Manchester United-supporterne

Topper tvilsom statistikk.

TOPPER: Det britiske politiet offentliggjorde i dag en oversikt over hvilke lags supportere som oftest havner i klammeri med lovens lange arm. Foto: AP Photo/Sang Tan/NTB Scanpix
TOPPER: Det britiske politiet offentliggjorde i dag en oversikt over hvilke lags supportere som oftest havner i klammeri med lovens lange arm. Foto: AP Photo/Sang Tan/NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Etter en katastrofal fjorårssesong som endte med en sjuendeplass i Premier League, og fraværende cup-suksess, har Louis van Gaal slitt med å få skuta på rett kjøl igjen.

Etter tre serierunder står Manchester United med beskjedne to poeng etter å ha møtt antatt svakere motstand i Swansea, Sunderland og Burnley. I tillegg ble det et ydmykende nederland for MK Dons i ligacupen.

I dag kom riktignok nyheten om at de rødkledde likevel topper en tabell, men den er ikke av det positive slaget. Klubbens supportere er nemlig de som havner soleklart oftest i arresten.

Tall fra det britiske politiet viser at med 112 arrestasjoner iløpet av fjorårssesongen, var United-supporterne i særklasse de som havnet mest bak lås og slå.

65 av arrestasjonene var i forbindelse med alkoholrelaterte lovbrudd, mens 13 var knyttet til vold.

Til sammenligning var supporterne til seriemester Manchester City nest verst i klassen med 71 arrestasjoner, fulgt av Arsenal, Sunderland og Liverpool.

Hvorvidt det er de fraværende resultatene som er årsaken til den utagerende oppførselen er uvisst, men det hører også med til historien at ingen trekker flere tilskuere til sine kamper enn de røde fra Manchester.

Tallene viser at majoriteten av lovbruddene er knyttet til hjemmekamper, og den lyseblå naboen er faktisk verre enn rivalen når det kommer til kamper på bortebane med 48 arrestasjoner mot Uniteds 43.

Snillest i klassen var Norwich med fire arrestasjoner.

Ingen havner oftere i fengsel enn Manchester United-supporterne