MÅ SATSE NYTT: Harald Strømme er administrerende direktør i TVNorge. Kanalen må satse nytt etter at MAX tapte kampen om Tippeliga-fotball fra 2013.
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
MÅ SATSE NYTT: Harald Strømme er administrerende direktør i TVNorge. Kanalen må satse nytt etter at MAX tapte kampen om Tippeliga-fotball fra 2013. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIXVis mer

- Ingen henger med hodet hos oss

Det sier TVNorge-sjef om tap av Tippeligaen, mens TV 2 jubler.

(Dagbladet): I dag ble det kjent at TV 2 har kjøpt rettighetene til to Tippeliga-kamper per runde i perioden 2013-2016.

Canal Plus kjøpte rettighetene til seks av kampene i samme periode i sommer, og derfor var det en fornøyd sportsredaktør i TV 2, Vegard Jansen Hagen, som kunne konstatere at det fortsatt blir eliteseriefotball på kanalen etter 2013.

- Det var dårlig stemning hos oss etter at vi mistet rettighetene i sommer, og derfor var det med lettelse vi mottok denne nyheten. Det er gledelig fordi dette gir grunnlag for å kunne bevare noe av det vi har bygd opp de siste årene, sier Jansen Hagen til Dagbladet.

Jansen Hagen forteller at satsingen vil bli redusert som følge av at kanalen kun får sende to kamper.

- Det handler også om arbeidsplasser. Det ville vært vanskelig å unngå nedbemanning dersom vi mistet alt. Satsingen vil bli lavere enn den er nå, men det viktigste at vi fortsatt har noe fra Tippeligaen, sier Jansen Hagen.

Fra 2013 vil kanalen sende en kamp fredag kveld (TV 2 Zebra) og en kamp søndag kveld (TV 2).

- Sparer mye penger Harald Strømme, administrerende direktør og sjefredaktør i TVNorge, sier at MAX tapte en jevn budrunde med TV 2.

Fra 2013 vil ingen av Tippeliga-kampene bli sendt direkte på MAX.

- Vi var oppsiktsvekkende nære en seier, men vi har spart mye penger som vi heller kan bruke på noe annet. Det er selvsagt synd at vi mister Tippeligaen, for «Fotballfredag» på MAX er et produkt vi er stolte av, sier Harald Strømme til Dagbladet.

Strømme mener TV 2 vil få et mye svakere produkt enn tidligere år - og spesielt siden Canal Plus sitter på rettigheter til kampene som spilles samme dag som TV 2s søndagskamp.

- En av konsekvensene ved avtalen er at TV 2 må garantere at søndagskampen sendes på hovedkanalen. Dette vil være en dårligere kamp enn Canal Plus sender, ettersom Canal Plus sitter på de beste rettighetene. TV 2 må også flytte mandagskampen til fredag, og det skaper rom for oss. Det er for tidlig å si hva vi skal fylle sendetiden med, sier Strømme.

VISES IKKE PÅ MAX: Fra 2013 for du ikke se Tippeliga på MAX. Her ved Moldes Moldes Mattias Mostrøm mot Stabæk.
Foto: Terje Bendiksby / Scanpix
VISES IKKE PÅ MAX: Fra 2013 for du ikke se Tippeliga på MAX. Her ved Moldes Moldes Mattias Mostrøm mot Stabæk. Foto: Terje Bendiksby / Scanpix Vis mer

Mandag vil bli Tippeliga-fri fra 2013, og seriekampene vil bli spilt fredag, lørdag og søndag.

- Det er for tidlig å si noe om hva vi vil satse på etter 2013, men det vil helt klart dukke opp noe spennende. Dette er ikke en stor nedtur, og ingen henger med hodet hos oss, sier Strømme.

- En helhetsvurdering Dagbladet vet at budkampen til slutt sto mellom TV Norge og TV 2 og at det ikke nødvendigvis var det beste økonomiske tilbudet som fikk tillaget på de to siste kampene fra Tippeligaen.

- Vi har en helhetsvurdering som ble tatt hensyn til, men det var det beste budet som vant. Vi har stor respekt for arbeidet fra den andre budgiveren, de viste stor kreativitet og innovasjon, så dette var ingen selvfølgelig avgjørelse for oss, sier administrrende direktør i Norsk Toppfotball, Nils Røine til Dagbladet

- Var det viktig for dere å gi rettighetene til TV 2 etter at de ble forbigått i forrige runde, og reagerte såpass sterkt som de gjorde da?

- Vi er vel forente med TV 2. Det har vært mye taktikk, det er det alltid, for dette er viktige rettigheter for både oss og tv-selskapene og det er mye penger involvert. Dette er jo selve motoren i norsk fotball.

- Er det greit å begrave stridsøksen med TV 2, da?

- Ja, det er alltid bra når man har et godt forhold til hverandre. Men jeg er mest glad for at vi har vist enda en gang at vi har et unikt og attraktivt produkt. Nå må vi vise oss tilliten verdig og unngå saker som svekker omdømmet vårt og samtidig se på hvordan vi skal forbedre oss sportslig, sier Røine.

PS! MAX er TVNorges søsterkanal og ble lansert 1. november 2010.

TV2-SJEF:  Sportsredaktør Vegard Jansen i TV 2 Sporten.
Foto: Heiko Junge / SCANPIX .
TV2-SJEF: Sportsredaktør Vegard Jansen i TV 2 Sporten. Foto: Heiko Junge / SCANPIX . Vis mer