BEKYMRET:  Morten Olsen. Foto: NTB Scanpix
BEKYMRET: Morten Olsen. Foto: NTB ScanpixVis mer

Ingen hjelp for fortvilet Olsen

Vil endre spilleplan.

Danskenes landslagssjef i fotball, Morten Olsen, har bedt om at spilleplanen for neste sesongs superliga endres. Det ønsket får han trolig ikke oppfylt.

Olsen har allerede begynt å se på hvordan laget hans skal forberede seg til EM-sluttspillet i Frankrike neste sommer. Danmark er enda ikke kvalifisert, men har en god sjanse.

I et intervju med Ekstra Bladet torsdag uttrykte Olsen bekymring for at forberedelsene langt fra blir optimale. Slik spilleplanen for neste sesongs superliga ser ut, vil nemlig siste serierunde spilles bare 12 dager før det braker løs i Frankrike.

Direktør i den danske Divisionsforeningen, Claus Thomsen, ser få muligheter til å gjøre tilpasninger som kan løse floken.

- Vi trenger de dagene vi har til rådighet. Vi har et klima i Danmark som ikke tillater oss å spille på vinteren, sier han.

Tidligere start på våren eller en lengre høstsesong, synes ikke å være aktuelt.

- Selv med undervarme på banene, beveger vi oss allerede på grensen. Gresset har ikke begynt å gro, og det er vanskelig å få til akkurat det. Dette er et tilbakevendende tema, og vi strekker oss allerede veldig langt, sier Thomsen.

Han peker videre på at Det europeiske fotballforbundet (UEFA) har låst mange datoer på våren fordi det skal spilles europaliga og mesterliga. (NTB)