BLE STYGT: Håkon Opdal slipper inn det tredje av fire Viking-mål på Viking stadion 21. mars i år. I kveld vil Brann ta revansje i Bergen. Foto: Alf Ove Hansen, Scanpix
BLE STYGT: Håkon Opdal slipper inn det tredje av fire Viking-mål på Viking stadion 21. mars i år. I kveld vil Brann ta revansje i Bergen. Foto: Alf Ove Hansen, ScanpixVis mer

Ingen i Brann-troppen har tapt hjemme mot Viking

Håper på revansje for 4-0-tapet i vår.

||| • Følg og diskuter kampen i Dagbladets fotballstudio klokka 19.00!

(Dagbladet): Brann fikk en real omgang fotballjuling da de besøkte Viking i Stavanger i mars.

I kveld møtes vestlandsrivalene igjen i Bergen. For Brann handler det om å få en liten luke til nedrykkskampen. For Viking er tre poeng viktig for ikke å miste kontakten med medaljekampen.

I dagens Brann-tropp er det ingen spillere som har tapt for Viking på hjemmebane, skriver Bergensavisen.

- Betyr ingenting Med mindre man regner med keeper Håkon Opdal, som satt på benken som reserve for Ivar Rønningen sist Viking vant i Bergen - i mai 2003.

Men Opdal tillegger ikke den statistikken for stor betydning.

— Det betyr egentlig ingenting. Man kan alltids ta med seg selvtillit fra positive statistikker, men det er ikke det vi skal fokusere på, sier Brann-kapteinen.

Lagkamerat Jan Gunnar Solli mener Brann ser bedre ut nå enn de gjorde i vår.

— Jeg syns vi opptrer mer solid nå enn vi gjorde den gang. Avstanden mellom lagdelene våre er blitt mindre. Vi er blitt et mer kompakt lag, og det er vanskeligere å trenge gjennom oss, sier han til Bergens Tidende.

Tøft program For Viking venter topptrioen Rosenborg, Vålerenga og Tromsø i de tre neste kampene. Med seier i kveld, er medaljeplass fortsatt innen rekkevidde.

- Hvis vi skal ta igjen lag er det en stor fordel å møte dem i innbyrdes oppgjør. Men det innebærer selvsagt at vi må vinne disse kampene, sier sportsdirektør Egil Østenstad til Stavanger Aftenblad.

Viking-trener Åge Hareide velger også å se optimistisk på møtene med lokalrivalen og topplagene.

— Det er en kjempefin utfordring. Spesielt med tanke på egenutvikling. Slike kamper må vi lære oss å mestre om vi skal bli et topplag, sier han til Rogalands Avis.

• Følg og diskuter kampen i Dagbladets fotballstudio klokka 19.00!