GA SEG: Fabio Capello ga seg i kveld som England-manager. Foto: AP Photo/ Anthony Devlin/PA
GA SEG: Fabio Capello ga seg i kveld som England-manager. Foto: AP Photo/ Anthony Devlin/PAVis mer

- Ingen i England som er lei seg for at han forsvinner

Alsaker tror Redknapp kan overta umiddelbart etter Capello-exiten.

(Dagbladet): Fabio Capello ga seg i kveld som England-manager etter litt over fire år i jobben. TV2-kommentator Øyvind Alsaker ble ikke overrasket da han hørte om nyheten i kveld.

- Jeg så det komme. Det var veldig spesielt at han valgte å gå til frontalangrep på FA tidligere i uka, og det satt saken helt på spissen.

- Da var det bare to muligheter: Enten la han seg flat og beklaget eller så knallhardt på sin posisjon. Capello hater å bli fortalt hva han skal gjøre, og da var det ikke så mange alternativer igjen, sier Alsaker til Dagbladet.

Skuffet i VM England skuffet stort under VM i Sør-Afrika i 2010, og posisjonen til italieneren var etter sluttspillet svært usikker.

- Det var sterke krefter som ville bli kvitt ham etter VM, men da var det for dyrt og han fikk fortsette. Capello fikk riktignok bare styre laget i ett sluttspill, men Eriksson var faktisk sterkere i sluttspillene han styrte England i. Det ene Capello fikk var imidlertid en fullstendig fiasko, det var rett og slett ikke bra, sier Alsaker.

England røk ut etter å ha blitt rundspilt av Tyskland. De tapte til slutt 4-1.

- Capello klagde etterpå at de engelske spillerne ikke var i form og så videre, men da må en jo legge opp taktikken etter det. Han hentet inn Gareth Barry som hadde vært langtidsskadet, nei, det fungerte bare ikke. England var gode i kvalik under Capello, men i sluttspillet var de ikke gode, rett og slett, sier Alsaker og legger til:

IKKE OVERRASKET: TV2-kommentator Øyvind Alsaker ble ikke overrasket av Fabio Capello-exiten. Foto: Erlend Aas / SCANPIX
IKKE OVERRASKET: TV2-kommentator Øyvind Alsaker ble ikke overrasket av Fabio Capello-exiten. Foto: Erlend Aas / SCANPIX Vis mer

- Ingen i England som er lei seg for at han forsvinner. Det er et fint bilde på hans posisjon.

Redknapp overtar Til sommeren er det EM i Polen og Ukraina, og FA må nå begynne jakten på en arvtager til Capello. Harry Redknapp har hele tiden vært storfavoritt til å overta jobben, men først etter sluttspillet.

- Han er favoritt, ingen tvil om det. Men det må samtidig være blytung å forlate Tottenham nå som de er med i gullkampen. Kan han gjøre begge deler frem til EM? Jeg vet ikke, men tror ikke at FA kommer til å hente et stort utenlandsk navn så kort tid før et sluttspill, sier Alsaker.

Redknapp ble for øvrig frikjent for grov skatteunndragelse i dag, noe som trolig ville utelukket ham som et alternativ til jobben.

- Det er jo ironisk at Capello slutter samtidig som Redknapp blir frikjent. Jeg tror det blir en midlertidlig løsning frem til mesterskapet, eller så går de «all in» på Redknapp, sier Alsaker.

FAVORITT: Harry Redknapp er favoritt til å overta etter Capello. Foto: AFP Photo / Justin Tallis / Scanpix
FAVORITT: Harry Redknapp er favoritt til å overta etter Capello. Foto: AFP Photo / Justin Tallis / Scanpix Vis mer