Ingen i Molde greier å forklare nedturen

Skullerud: - Jeg klør meg mye i hodet.

LILLESTRØM (Dagbladet:) For mindre enn seks måneder siden avsluttet Molde et eventyr av en sesong med å vinne både serien og cupen. Tor Ole Skulleruds debutår endte i klubbhistoriens første The Double.

Av 37 kamper i cup og serie i 2014, tapte de blå bare tre. I 2015 har de tre ligatap på de åtte første serierundene. Det siste kom mot Lillestrøm på Åråsen onsdag kveld.

- Hva er forskjellen på det Molde-laget som valset over alt og alle i fjor høst, og det vi ser nå?

- Først og fremst at vi slipper motstanderen til veldig mange sjanser i et par bortekamper, svarer Tor Ole Skullerud.

- Bortsett fra det synes jeg vi er gjenkjennelige i de prestasjonene vi har gjort hjemme. Det har vært mye bra så langt, men det er to bortekamper jeg ikke forstår, sier Skullerud til Dagbladet.

Skulleruds hodekløe Han tenker på tapene mot Viking (1-2 i Stavanger 4. mai) og Lillestrøm (1-2 på Åråsen i går).

- Jeg forstår ikke hvorfor vi ser sånn ut i de to kampene. Jeg klør meg mye i hodet på grunn av det, fortsetter treneren.

Martin Linnes sliter også med å sette ord på hvorfor laget ser mer sårbart ut enn i fjor høst:

- Tja, si det. Et vanskelig spørsmål, egentlig. Vi får det ikke helt til å sitte på bortebane. Hjemme har vi vært solide, og vi har hatt to sterke seirer der nylig. Men borte sliter vi med å tette igjen, og så får vi mål imot på ugunstige tidspunkt. Vi tar ofte ledelsen, men roter det bort. Det er vi ikke fornøyd med i det hele tatt, svarer landslagets og Moldes høyreback.

- Skuffende og merkelig Forsvarssjef Vegard Forren mener treningsinnsatsen ikke tyder på at laget burde være dårligere enn i fjor.

- Nei, det er det som er litt vanskelig. Det er godt humør på feltet, det er god kvalitet, og du merker at det er en gjeng som hver dag vil bli bedre. Treningsukene våre er veldig bra, så det er skuffende og merkelig at vi er så svake som vi har vært i de to siste bortekampene. Vi har mye mer inne, vi har mye mer å by på. Det handler om å få det ut, sier Forren.

- Det må begynne med 110 prosent innsats og trykk, og så må vi vinne dueller. For vi er mer enn god nok til å hamle opp med alle hvis vi har innsatsen som trengs.

Kjemper for lite Han klarer ikke peke på noen konkret grunn til at Molde - som de aller fleste omtalte som seriefavoritt og lokomotiv for en drøy måned siden - nå er nummer fem i Tippeligaen.

- Kapasiteten er den samme som den var i fjor høst. Det er mye marginer i fotballen, og vi jobber på samme måte, men per dags dato er vi ikke så gode som vi ønsker å være. Om det er fordi at hver og en må gå i seg selv og yte mer, det vet jeg ikke. Men kapasiteten og ferdighetene er der, så det handler om å få tilbake det som fungerte veldig bra i fjor. På bortebane var vi kanskje mer kyniske, sier Forren, og utdyper:

- De siste to bortekampene har vi ikke vunnet nok dueller, og vi har ikke løpt mer enn motstanderlaget. Da taper vi fotballkamper, uansett hvor gode vi er med ball.

Får Stabæk hevnen? 16. mai kommer Stabæk til Molde. Før den festen gir Forren følgende garanti:

- Jeg kan garantere at vi kommer sterkt tilbake. Jeg tror ikke vi har tapt to kamper på rad på år og dag. Det motiverer oss når vi vet vi har mer å by på, og når Stabæk kommer til Molde, skal forhåpentlig de få svi. Det skal bli tøft for dem, sier Forren til Dagbladet.

- Stabæk blir kjempeviktig. De må vi slå. De ligger seks poeng foran oss allerede, og på hjemmebane må vi ta dem, sier Martin Linnes.

TUNG START: 
Moldes trenerduo Tor Ole Skullerud og Bård Wiggen kan trøste seg med at nær tre fjerdedeler av sesongen gjenstår. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
TUNG START: Moldes trenerduo Tor Ole Skullerud og Bård Wiggen kan trøste seg med at nær tre fjerdedeler av sesongen gjenstår. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer