- Ingen i Tippeligaen holder Premier League-nivå

Meldingen fra Riise og Myhre er klar.

HOLDER IKKE NIVÅ: John Arne Riise og Thomas Myhre er enige om at det ikke er noen Tippeliga-spillere som per dags dato kunne gått inn i Premier League. Foto: NTB / Scanpix
HOLDER IKKE NIVÅ: John Arne Riise og Thomas Myhre er enige om at det ikke er noen Tippeliga-spillere som per dags dato kunne gått inn i Premier League. Foto: NTB / ScanpixVis mer

(Dagbladet): Tidligere denne uka kom Ronny Deila med en kraftsalve mot de som tror Tippeligaspillere er gode nok for Premier League. Proffveteranene John Arne Riise og Thomas Myhre sier seg langt på vei enig med Strømsgodset-treneren.

Til sammen har de to spilt 166 landskamper i tillegg til 25 sesonger og et utall kamper utenfor landets grenser, mange av dem i England.

Selv om det norske U21-laget imponerte i Israel, er Myhre (tidligere bl.a. Everton, Charlton, Sunderland og Birmingham) klar på at det ikke bare er å pakke kofferten og flytte til England.

- Ronny Deila har helt rett. Det er ingen i Tippeligaen som holder Premier League-nivå. Jeg tror det er riktig for de norske unggutta å ta skrittet ut til Nederland, Tyskland eller kanskje Danmark, men Premier League er vanskelig, sier han til Dagbladet.

Skrekkeksempel
Myhre trekker frem Vegard Forrens overgang til Southampton som et eksempel.

- Bare se på Forren. Han dominerte her hjemme forrige sesong og gjorde det godt på landslaget. Han var riktignok uheldig med et managerskifte, men han har likevel ikke spilt en eneste kamp. Nå har de i tillegg kjøpt seg en ny stopper, sier Myhre.

John Arne Riise har selv sju sesonger bak seg i Liverpool, og skal snart starte på sitt tredje år i Fulham. Mye tyder på at han kommer til å runde 300 Premier League-kamper før vi kommer til september.

32-åringen er også skeptisk til alle spekulasjonene som svirrer rundt Norges unge lovende, og overganger til Fotballøya.

- Jeg kjenner ikke Tippeligaen like godt som Deila, men Premier League er tøft. Jeg er helt sikker på at det er flere norske talenter som kan være aktuelle en gang i fremtiden, men om de er gode nok per dags dato er heller tvilsomt, sier Riise til Dagbladet.

Stefan x2
Like fullt, Riise er også blant dem som har latt seg imponere av U21-laget i sommerens EM, og trekker frem flere spillere som kan bli sentrale for norsk landslagsfotball i årene som kommer.

- Jeg synes (Stefan) Johansen og (Stefan) Strandberg var Norges neste. Johansen er den typen spiller som alle lag trenger. Han holder midtbanen sammen og er god med ballen. Rett og slett en smart spiller.

- Strandberg imponerte meg også - mest med innsatsen sin. Jeg husker spesielt en skuddblokkering han hadde i kampen mot England. Det er den typen innstilling man har i Premier League, avslutter Riise.

SUKSESS: John Arne Riise hadde stor suksess i Liverpool, med Champions League-triumfen i 2005 som høydepunktet. Her fra en kamp mot Tottenham. Foto: AP Photo/Dave Thompson
SUKSESS: John Arne Riise hadde stor suksess i Liverpool, med Champions League-triumfen i 2005 som høydepunktet. Her fra en kamp mot Tottenham. Foto: AP Photo/Dave Thompson Vis mer