Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ingen i troppen har scoret - takket nei til Helstad

- Hva? Det hadde jo vært genialt, utbryter Vikings supporterleder.

PRESSET: Åge Hareide og Viking sliter, og mot Brann i kveld mangler de alle som har scoret mål for dem i Tippeligaen denne sesongen.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Scanpix
PRESSET: Åge Hareide og Viking sliter, og mot Brann i kveld mangler de alle som har scoret mål for dem i Tippeligaen denne sesongen. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Scanpix Vis mer

Følg Viking - Brann og resten av Tippeliga-runden i fotballstudio kl. 19!

(Dagbladet): Viking-krisen fortsatte i helga, da Haugesund ble for sterke og sendte siddisene hjemover med enda et tap og 0-2 i sekken.

Før kveldens uhyre viktige møte med Brann er Åge Hareides tropp enda mer svekket, da både Valon Berisha og Erik Nevland er ute med karantene.

Dermed får Viking besøk fra Bergen uten en eneste spiller som har scoret i Tippeligaen i år, skriver BT.

Samtidig melder Aftenbladet.no at Åge Hareide takket nei til Thorstein Helstad, da klubben nylig ble forespurt om de kunne være interessert i å hente spissen hjem fra Frankrike.

Det forundrer supporterne.

- Hva? Det hadde jo vært genialt, utbryter leder Geir Inge Fiskebekk, da styreleder Dagbladet referer til lokalavisa.

- Hadde vi hatt råd til Helstad, skulle vi tatt ham. Det er jo akkurat en sånn type spiss Viking kunne trengt, sier Fiskebekk.

Har betalt for å vite
Etter det Aftenbladet kjenner til, ville den nå Monaco-aktuelle angriperen helst signere en kontrakt for minst to og et halvt år, mens Viking syntes det ble for mye for en 34-åring.

- Vi har allerede to spisser som er over 30 år i stallen. Derfor var vi generelt skeptiske, sier Viking-trener Åge Hareide, som heller ville ha leid angriperen han tidligere brukte på landslaget.

Supporterleder Fiskebekk er ikke helt med på den logikken.

- Vi har jo allerede Sæternes (35) og Nevland (33), men Helstad har jo levert mål. Men jaja, de i ledelsen har jo tross alt betaling for å vite sånne ting, sier han til Dagbladet.

- Uansett, med Ingelsten langtidsskadet, Viking hente inn forsterkninger i angrepet, sier Fiskebekk, vel vitende om at laget har scoret fattige fem mål på ti kamper.

Freder ikke Hareide for godt
Viking-hordene tør ikke håpe på veldig mye før kveldens hjemmekamp mot Brann, magefølelsen er dårlig, spesielt med Nevland og Berisha utestengt.

- Alt annet enn tap er vel bra i dag. Når vi starter med 16-17-åringer på topp har vi ikke kjempeforventninger. Men det er ikke for ingenting at de unggutta er blant de beste i Rogaland, så vi håper jo de kan levere, sier Geir Inge Fiskebekk.

- Første målet kan avgjøre mye. Får Viking det, vil det gi en giv, og det kan også inspirere de unge, sier han.

Supporterlederen syntes Egil Østenstad var voksen som trakk seg fra stillingen som sportslig leder, og mener det var riktig å gi Åge Hareide all sportslig makt i den situasjonen klubben er i nå.

Likevel lover han ikke endeløs støtte til treneren.

- Med tap i dag og tap for Stabæk, og exit mot Haugesund i cupen, så vil nok ropene om hans avgang øke blant supporterne. Men nå skal vi hjem og vinne i dag, og snu det. Snart får vi også flere spillere tilbake fra landslag og skader, det vil hjelpe mye, sier Fiskebekk.

Hareide selv innser at han mangler målscorere, men håper likevel Viking vil finne nettet mot Brann.

- Det er et godt spørsmål (hvem som skal score, journ.anm). Kvaliteten på avslutningene våre har bekymret meg hele veien. Vi får satse på Veton Berisha og Bengt Sæternes. Det skal nok holde med to scoringer, fastslår Viking-sjefen overfor lokalavisa.

MÅLSCORER: Torstein Helstad skal ha vært Viking-aktuell, men Hareide og co ønsket heller å satse på yngre krefter. Viking-supporterne skulle gjerne sett Helstad i klubben.Foto: SCANPIX/AFP/JEAN-FRANCOIS MONIER
MÅLSCORER: Torstein Helstad skal ha vært Viking-aktuell, men Hareide og co ønsket heller å satse på yngre krefter. Viking-supporterne skulle gjerne sett Helstad i klubben.Foto: SCANPIX/AFP/JEAN-FRANCOIS MONIER Vis mer