TOK UT NYE SIKTELSER: Politiadvokat Morten Stene kunngjorde i dag at politiet har tatt ut to nye siktelser i den såkalte Gunnarsson-saken: Tidligere styreformann i Stabæk Fotball Erik Loe og nåværende styreleder i Stabæk Fotball AS, Lars Holter Sørensen.Foto: Krister Sørbø / SCANPIX
TOK UT NYE SIKTELSER: Politiadvokat Morten Stene kunngjorde i dag at politiet har tatt ut to nye siktelser i den såkalte Gunnarsson-saken: Tidligere styreformann i Stabæk Fotball Erik Loe og nåværende styreleder i Stabæk Fotball AS, Lars Holter Sørensen.Foto: Krister Sørbø / SCANPIXVis mer

- Ingen i Vålerenga har hørt om noen nye skritt mot vår klubb eller personer her

Kjenner bare til de nye Stabæk-siktelsene gjennom media.

(Dagbladet): Da Asker og Bærum politidistrikt sendte ut en pressemelding i ettermiddag om at ytterligere to siktelser var tatt ut i den såkalte Gunnarsson-saken, innholdt meldingen oppdateringer av etterforskningsarbeidet som er gjort overfor Stabæk og Rosenborg den siste tida.

Veigar Páll Gunnarssons nåværende arbeidsgiver, Vålerenga, var imidlertid ikke nevnt med et ord.

Dagbladet har fredag forsøkt å få tak i både klubbdirektør Pål Breen og styreformann Odd P. Skarheim uten hell. Vålerenga mediesjef Lasse Vangstein har registrert fra media den nye utviklingen i Stabæk, men forsikrer om at politiet ikke har vært å se i Valle-traktene i dag.

- Ingen i Vålerenga-systemet har hørt at det eventuelt skal være noen nye skritt mot vår klubb eller personer her, sier Vangstein til Dagbladet i ettermiddag.

Han han har selv vært i klubbkontorene  i hele dag.

- Her har det iallefall ikke vært politi. Og jeg vet at styreleder Odd Skarheim er travelt opptatt med sin ordinære jobb, sier Vangstein.

Politiet følger med Politiadvokat Morten Stene ved Asker og Bærum politidistrikt har gjennom hele prosessen vært åpen for nye siktelser, og tenker blant annet på personer med profilerte verv og stillinger i de involverte klubbene i Gunnarsson-saken.

- Det er jo et generelt utgangspunk at vi er aktsomme på alle opplysninger som kan lede til nye siktelser. Det gjelder i alle de tre idrettsklubbene (Stabæk, Vålerenga og Rosenborg) og andre personer som har vært involvert i saken, sier Stene til Dagbladet.

SAKENS KJERNE: Veigar Páll Gunnarssons kontroversielle overgang fra Stabæk til Vålerenga.Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
SAKENS KJERNE: Veigar Páll Gunnarssons kontroversielle overgang fra Stabæk til Vålerenga.Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix Vis mer

Det at det nå er styrelederne i fotballklubben (tidligere) og aksjeselskapet (nåværende) Stabæk som ble innbrakt og siktet av politiet, understreker Stene at det først og fremst er enkeltpersoner og ikke organisasjonene politiet går etter i sømmene.

- Dette går på personnivå, og er uavhengig av formell posisjon. Selv om det er et søkt eksempel, kunne det like gjerne vært vaskehjelpen som styrelederen som ble siktet. Men det formelle ansvaret av å sitte i styret og som styreleder er interessant i utgangspunktet. Men det skal selvfølgelig mer til for å kunne påpeke strafferettslig ansvar, sier politiadvokaten.

- Vi utelukker uansett ikke flere siktelser. Dette er en type sak hvor grensene mellom det å ha status som vitne og det å ha mer aktiv rolle som gir grunnlag for konstatere på strafferettslig nivå, er tynnere enn i andre saker. Vi følger med på utviklingen hele tiden, sier han.

Avhørene med Loe og Sørensen er nå avsluttet, og politiet kommer trolig ikke til å foreta seg noe i saken før til uka.

- Vi håper å få gjennomført så mange avhør som mulig før jul, men arbeidet vil fortsette utover vinteren 2012, før vi konkluderer med om det finnes grunnlag for tiltale eller ikke, sier Stene.