- Ingen i verden ville arrangert et bedre OL enn oss!

OL-heltene om nederlaget og IOCs krav.

GULLGUTTER: Ådne Søndrål, Espen Bredesen, Halvard Hanevold og Kjetil Andre Aamodt har alle vunnet OL-gull, og synes det er trist at dages idrettsutøvere ikke får oppleve et OL på hjemmebane. Foto: NTB Scanpix
GULLGUTTER: Ådne Søndrål, Espen Bredesen, Halvard Hanevold og Kjetil Andre Aamodt har alle vunnet OL-gull, og synes det er trist at dages idrettsutøvere ikke får oppleve et OL på hjemmebane. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Etter et tre timer langt stortingsgruppemøte onsdag kveld, landet Høyre til slutt på sitt nei til Oslo-OL i 2022. Dermed valgte Oslo kommune å trekke søknaden.

Dette mener noen av våre OL-helter om avgjørelsen.

Mister en saftig gulrot Tidligere skihopper Espen Bredesen vant et gull og et sølv under Lillehammer-OL i 1994. Han synes det er trist at Norge sier nei til vinterlekene om åtte år.

- Med et OL-ja ville den infrastrukturen som Oslo ønsker å oppgradere blitt gjennomført. Det ville gitt idretten et inspirerende løft, og utøvere et målrettet arbeid. Det ville skapt positive ringvirkninger om det hadde blitt satset. Slik blir det ikke nå, sier Bredesen til Dagbladet.

OL-helten tror likevel ikke at avslaget får store konsekvenser for dagens utøvere.

- De mister guleroten ved å jobbe mot et OL på hjemmebane. Men det satses uansett mot andre OL og mesterskap.

- IOC stiller helt latterlige krav Listen over hvordan søkerbyer skal behandle IOC-medlemmene inneholder en rekke originale krav. Blant dem en cocktailmottakelse på Slottet og egne OL-filer på motorveiene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer