Ingen i VM kan vise til samme tall som «den perfekte moderne midtbanespiller»

Kroos er VMs pasningsgeneral.

SVEVER HØYT: Toni Kroos har tatt steget inn blant de virkelige store midtbanegeneralene under VM. Her er han høyest på Tysklands trening, også når ballen er oval og skal tas i mot med henda. Foto: AP / Matthias Schrader / NTB Scanpix
SVEVER HØYT: Toni Kroos har tatt steget inn blant de virkelige store midtbanegeneralene under VM. Her er han høyest på Tysklands trening, også når ballen er oval og skal tas i mot med henda. Foto: AP / Matthias Schrader / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Følg Frankrike - Tyskland her fra klokka 18!

RIO DE JANEIRO (Dagbladet): Joachim Löws Tyskland er favoritter mot Frankrike i kveld, i det som kan bli en legendarisk VM-kamp på Maracana stadion.

I store fotballkamper trengs det store spillere, og kanskje aller heitest akkurat nå av de 22 som starter i kveld, er den tyske midtbanesjefen Toni Kroos (24) - mannen som av mange er blitt beskrevet som «den perfekte moderne midtbanespiller».

Gode pasningstall Én ting er Bayern München-stjernas stoiske ro og elegante spillestil. En annen er statistikken, som i høyeste grad er på hans side i dette mesterskapet:

• Kroos har flere involveringer med ballen enn noen annen spiller så langt (473).

CV

Toni Kroos
Født: 4. januar 1990.
Posisjon: Sentral midtbane.
Klubb: Bayern München.
Tidligere klubb: Bayer Leverkusen (lån).
Landskamper/mål: 48/5.
Aktuell: Dirigent for det tyske laget. Har flest involveringer og flest pasninger av alle spillerne i VM.

• 24-åringen har flest pasninger av alle i VM, med 414. Argentinas Javier Mascherano har imidlertid hakket flere vellykkede pasninger (364 mot 354).

• Kroos har også flest pasninger inn i den siste tredelen av banen (93).

• Han har to målgivende pasninger og er fus i alt på Tysklands dødballer. Bare franske Mathieu Valbuena (21 mot 20) har tatt flere cornere.

Ydmyk Da 24-åringen møter en samlet verdenspresse, framstår han akkurat like rolig og reflektert som det han gjør på gressmatta.

Når han får spørsmål om sine egne glitrende prestasjoner så langt i VM, gjør han også det samme som han ville gjort på Maracana i kveld: Sender ballen videre til lagkameratene.

- Det er viktig for vårt spill at vi holder ballen på bakken, og det er mange av oss gode på. Det vi ønsker er å basere spillet på pasninger langs bakken og forover. Vi har gjort det bra så langt, men kan bli bedre hvis vi konsentrerer oss. Jeg synes vi gjør det ganske bra, og jeg forsøker bare å gjøre min andel, sier han.

Den spanske avisa Marca skrev i går at Kroos er klar for Real Madrid, men det avkreftet han så godt han kunne på pressekonferansen.

- Som jeg har sagt tidligere: Det vil ikke bli tatt beslutninger rundt framtida under VM. Så fort mesterskapet er over, vil jeg ta en beslutning, og den vil bli annonsert. Når det er sagt, så kan jeg si at ingenting er bekreftet ennå, sier Kroos.

Tåler presset I Brasil er mediene om dagen svært opptatte av presset på hjemmefavorittene, og flere brasilianske journalister ønsket i går å vite hvordan Tyskland håndterer kravet om gull.

- Press er ikke noe nytt for oss. Presset er der fordi vi er gode spillere på et topplag. Forventingene er høye blant oss selv også, så det er ikke bare folket hjemme som ønsker at vi skal vinne VM, sier Kroos.

Frankrike-trener Didier Deschamps forklarte i går hvordan «Les Bleus» har gått fra å være en skamplett for nasjonen til å bli et godt fotballag på fire år.

Han sa samtidig at det er tyskerne som er favoritter i Rio de Janeiro i kveld. Der er imidlertid ikke Tyskland-boss Joachim Löw enig.

- Vi møter et fransk topplag på samme nivå som oss. Det er en stor motivasjon for oss alle at det er to jevngode lag som møtes, sier han.

Skulle det forøvrig gå hele veien til straffekonkurranse i kveld, er det bare å huske det tyske ordet «nervenstärke».

Tyskerne har fire straffekonkseirer på fire forsøk i VM. De har scoret på 16 av 17 straffer...

• Tyskland - Frankrike starter klokka 18.00. Kampen sendes på NRK1.

SMILTE: Kroos flirte på pressekonferansen da han ble konfrontert med overgangsrykter i går.Foto: AP Photo / Martin Meissner / NTB Scanpix
SMILTE: Kroos flirte på pressekonferansen da han ble konfrontert med overgangsrykter i går.Foto: AP Photo / Martin Meissner / NTB Scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer