Ingen januarsamling for Ødegaard og Co.

Høgmo dropper januartur i 2015.

INGEN VINTERKAMP: En ligalandslagstur i januar ville høyst trolig gitt Martin Ødegaard nye sjanser til landslagsspill - om han ikke selges før den tid, da. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
INGEN VINTERKAMP: En ligalandslagstur i januar ville høyst trolig gitt Martin Ødegaard nye sjanser til landslagsspill - om han ikke selges før den tid, da. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SANDVIKA (Dagbladet): Helt siden de suksessrike 90-tallsåra har det norske herrelandslaget hatt tradisjon for å samle de beste spillerne fra skandinaviske klubber, og ta dem med på samling allerede i årets første måned.

Åge Hareide skrotet januartiltaket etter svake kamper mot USA (0-5) og Mexico (1-2) i 2006, men i 2011 tok Egil Drillo Olsen med de beste tippeligaspillerne til Thailand. Året etter gikk turen til Sør-Afrika og Zambia. I fjor var Per-Mathias Høgmo landslagssjef - da var Emiratene destinasjonen.

Men i 2015 blir det ingen januarsamling. Det bekrefter landslagets kommunikasjonssjef Svein Graff overfor Dagbladet.

- Det blir ingen januartur i 2015. Vi har tatt en helhetsvurdering, basert på hvilke spillere som er aktuelle for et sånt landslag, hvilke motstandere som er tilgjengelige og hvor vi eventuelt skulle spilt kampene, forklarer Graff.

Han presiserer at tradisjonen likevel kan bli tatt opp igjen i 2016:

- Vi har jobbet med ulike alternativer for 2015, og at det ikke ble noe av, betyr ikke at dette er en permanent ny ordning. Heller tvert imot: Vi har statistikk som viser at mange spillere har tatt steget etter å ha fått debuten sin med ligalandslaget i januar. Men nå ønsker Per-Mathias først og fremst å utvikle den stammen han har her, pluss at det handler litt om hva slags motstandere vi kunne få, sier Graff.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer