Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ingen jente-Bale, ingen motstand. Norge filleristet Wales

Topper EM-kvalifiseringsgruppa etter to kamper.

KLASSEFORSKJELL: Isabell Lehn Herlovsen og Ada Hegerberg scoret hvert sitt må da Norge kjørte over Wales i EM-kvalifiseringenskampen i Ålesund.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
KLASSEFORSKJELL: Isabell Lehn Herlovsen og Ada Hegerberg scoret hvert sitt må da Norge kjørte over Wales i EM-kvalifiseringenskampen i Ålesund. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Norge - Wales 4-0 (2-0)

ÅLESUND (Dagbladet): Når folk hører Wales' fotballherrer, tenker de fleste på Real Madrid-stjernen Gareth Bale. Når folk hører Wales' fotballkvinner, er referansene heller få.

Og det var umulig å finne kvinnenes svar på Bale da Norge møtte Wales i EM-kvalifiseringen denne fredagskvelden.

For Norges fotballkvinner var fullstendig overlegne mot waliserne og overtok ledelsen i gruppe 8 foran Østerrike. 3483 tilskuere på Color Line Stadion i Ålesund fikk se Noge dominere fullstendig.

Isabell Herlovsen (2), Ada Hegerberg og Maren Mjelde scoret målene da Norge vant 4-0 og tok et skritt nærmere EM og spilte på seg viktig selvtillit til den altavgjørende OL-kvalifiseringen i mars.

- Det var veldig moro å spille med et så entusiastisk publikum. Vi kommer gjerne tilbake til Ålesund. Det var godt å gi noe tilbake til fansen, sier Mjelde til Dagbladet.

- Jeg er en dårlig taper, så dette var veldig moro. Vi hadde god kontroll gjennom hele kampen, supplerer Herlovsen.

Hegerberg i slag Norge åpnet friskt anført av Lyon-spissen Ada Hegerberg. Toppscoreren initierte to flotte angrep i løpet av åpningsminuttene.

Den siste av dem burde ha resultert i scoring, men Isabell Herlovsen levde ikke opp til sitt rykte som en iskald avslutter og skjøt over mål fra kort hold.

Kampen stilnet etter dette. Norge hadde ballen stort sett hele tiden, men slet med å trenge igjennom et kompakt og dyptliggende Wales-lag.

To raske scoringer Men etter 30 minutter kom den lyse jubelen i Ålesund da de mange oppmøtte fotballjentene på tribunen så Wales-keeper Alice Evans gi retur på Maren Mjeldes skudd.

Herlovsen fulgte våkent opp på returen, og denne gang gjorde hun alt rett. Dermed ledet Norge 1-0 mot gultrøyene fra Storbritannia.

Ni minutter senere ble det mer å juble for. Andrine Hegerberg startet et flott angrep som kulminerte i at søster Ada headet Andrine Tomters innlegg elegant i motsatt hjørne.

Herlovsen hadde en ny stor sjanse like etterpå, men skjøt himmelhøyt over mål.

Et innslag av magi Etter pause skjedde det oppsiktsvekkende lite. Norge fortsatte å trille ball, mens Wales fortsatte å løpe etter. Sjansene var det likevel ikke mange av.

Men da kampuret viste 71 minutter fikk publikum se et innslag av fotballmagi. Trine Rønning fant Herlovsen med en nydelig pasning, som dempet ballen elegant på brystet, snudde seg og banket ballen på direkten.

- Det var en fantastisk pasning fra Trine. Det var egentlig ferdigscoret, sier Herlovsen.

- Den var ikke ferdigscoret?

- Jeg mener at en spiss skal score der. Det var Trines scoring som var det mest imponerende, mener tomålsscoreren.

Så vakkert og så effektivt. Det ga Norge 3-0 og punkterte kampen fullstendig.

På overtid kom en ny vakker scoring. Frisparkspesialisten gjorde som hun gjorde i VM i sommer og skrudde inn et vakkert frispark via stolpen og i mål.

- Jeg har faktisk ikke scoret på frispark siden VM, så det var på tide, sier Mjelde til Dagbladet.

Dermed slo Norge Wales 4-0.

STORSPILTE: Ada Hegerberg herjet mot Wales.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
STORSPILTE: Ada Hegerberg herjet mot Wales. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!