Ingen jubeldag i hoppbakken

Den norske innsatsen var ingenting å rope hurra for.

(Dagbladet.no): Gårsdagens hopprenn i sveitsiske Engelberg ble avlyst på grunn av snøvær, men i dag var Kong Snø i et mildere lune.

Blå himmel og god stemning på sletta skapte en fin atmosfære rundt rennet, men den lave fart juryen satte, gjorde første omgang til en heller tam opplevelse.

Ingen helt i toppen

Etter den første omgangen ledet verdenscupleder tsjekkiske Jakub Janda med et hopp på 129 meter. Han var med det 1,9 poeng foran Michael Uhrmann fra Tyskland.

Mellom de fem best plasserte hopperne skilte det 4,1 poeng, så det var jevnt i teten da alle hopperne hadde satt utfor 120-metersbakken èn gang.

Lars Bystøl lå best an av nordmennene. Med gode stilkarakterer og et hopp på 122,5 meter var han 13,7 poeng bak Janda på en åttendeplass.

Tommy Ingebrigtsen lå på fjortendeplass etter sitt første hopp, som i likhet med Bystøls hopp målte 122,5 meter.

Alle de norske hopperne kvalifiserte seg til andre omgang, men både Roar Ljøkelsøy, Bjørn Einar Romøren, Sigurd Pettersen og Daniel Forfang lå et stykke nede på lista.

OPPGITT: Tommy Ingebrigtsen og de andre norske hopperne har blitt mer vant med å kjøre ned unnarennet enn å lande på sletta denne sesongen. Foto: SCANPIX
OPPGITT: Tommy Ingebrigtsen og de andre norske hopperne har blitt mer vant med å kjøre ned unnarennet enn å lande på sletta denne sesongen. Foto: SCANPIX Vis mer

Ikke særlig bedre i andre

Dessverre for de norske fargene misset Bystøl med sitt andre hopp, og Tommy Ingebrigtsen seilte dermed opp som beste nordmann med et sterkt andrehopp.

Trønderen hoppet 122 meter, og endte på en tiendeplass.

Heller ikke i andre omgang var farten noe å skryte av, vinnerhoppet til Jakub Janda målte ikke mer enn 130 meter i en bakke hvor man tidligere har hoppet over 140.

Tsjekkeren som hopper i den gule ledertrøya i verdenscupen, fikk 20 i stil da han svevde ned til seier 6,1 poeng foran tyske Michael Uhrmann.

Janda var 34,6 poeng foran Ingebrigtsen, og de andre nordmennene halset enda lengre etter.

Lars Bystøl ble nummer 12, Romøren nummer 15 og Ljøkelsøy nummer 18. Daniel Forfang og Sigurd Pettersen bekreftet den svake norske hoppformen med henholdsvis 24. og 25. plass.

SUVEREN: Jakub Janda fra Tsjekkia tok sin fjerde verdenscupseier for sesongen.