Ingen jubler like høyt og herlig som Eik Tønsberg Unified

- Vi må forsvare tittelen.

EKEBERGSLETTA (Dagbladet):Eik Tønsberg Unified vant klasse Z på Norway Cup i fjor. Nå vil de hente hjem pokalen for andre året på rad.

For gjengen på Eik Tønsberg Unified startet Norway Cup i går. Laget kjørte tidlig fra Tønsberg, og spilte sin første kamp mot Follo Dreamteam uavgjort 1-1. Derfor var det viktig for laget å slå Borgen i gårsdagens andre kamp.

Eik Tønsberg er nemlig tittelforsvarere, og gutta på laget vil igjen prøve å vinne helt turneringen.

- Det er viktig å være optimist, ingen vil tape. Nå må vi gi alt vi kan, sier Marius Andersskog (27) og Ola Henningsen (22).

- Vi skal vinne pokalen.

Henningsen startet som lagets eneste superinnbytter, etter at tre på laget måtte melde forfall samme morgen.
Og gutta viste virkelig at de kunne spille fotball, og vant kampen mot Borgen 4-1.

- Mål er viktig Marius Andersskog scoret to av målene for Eik, og var i ekstase etter kampen.

- Kampen var bra, vi spilte bra, så det ble seier. Det er veldig bra at jeg scoret, det trener jeg mye på. Men jeg vil trene enda mer, og håper jeg kan få hjelp av Mjelde og Thorsnes, sier han til Dagbladet etter gårsdagens seier.

- Det morsomste med fotballen er å spille kamper, og være offensiv. Jeg har mange gode venner på laget, og fått masse nye venner her på Norway Cup. Jentelaget vil hele tiden gi meg high five, sier han og ler.

Unified-laget fra Tønsberg trener sammen én dag i uken, i tillegg til kamp.

For Ola Henningsen er samholdet i laget det viktigste.

- I dag synes jeg vi spilte bra, og gjorde det vi skulle. Før var det viktig for meg å score mål, men nå har jeg blitt litt eldre og klokere, så nå synes jeg det viktigste er at vi på laget har det gøy sammen. I dag scoret jeg mål fordi jeg var på rett sted til rett tid. Men alle vi på laget er veldig gode venner, og backer hverandre.

Han har spilt fotball i 15 år, og jobber til daglig på et bakeri.

- Fotballen er veldig sosial, og etter at Norway Cup er ferdig skal vi ut og spise pizza alle sammen. Men først må vi vinne pokalen, akkurat som vi gjorde i fjor.

Hva gjør dere når dere har fri mellom kampene?
- Da går vi rundt og får med oss det som skjer på sletta, også ser vi jo litt på damene. Det er veldig gøy å være her, sier Henningsen.

Yngstemann på laget Jakob Johansen er med sine 14 år den yngste på laget, men blir tatt godt vare på av de andre på laget. I går kom han også på scoringslisten.

- Det var veldig gøy å score mål i dag, men det var litt flaks, for ballen traff meg midt på låret. Det er litt press på oss siden vi er tittelforsvarere, men det er mest bare gøy, sier han.

- Vi trenger ikke å passe noe ekstra på Jakob, for han klarer seg veldig bra, og gjør en god jobb på laget, sier Ola Henningsen om sin yngste lagkamerat, før laget går for å spise litt før de igjen måtte gjøre seg klare for en ny kamp.

Eik Tønsberg Unified vant sin tredje kamp mot Åmotkameratene 2-1, og i dag møter de Follo Dreamteam i sluttspillet.

 GÅR FOR GULL:  Eik Tønsberg er tittelforsvarere, og gutta på laget vil igjen prøve å vinne helt turneringen. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet
GÅR FOR GULL: Eik Tønsberg er tittelforsvarere, og gutta på laget vil igjen prøve å vinne helt turneringen. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet Vis mer