Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Ingen kamper kan måle seg med Old Firm

Mener Henrik Larsson.

DET STØRSTE AV ALT:  Henrik Larsson skryter av Old Firm. Foto: NTB Scanpix
DET STØRSTE AV ALT: Henrik Larsson skryter av Old Firm. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Henrik Larsson (44) har spilt i tre VM-sluttspill, to europacupfinaler og El Clásico, men mener stemningen aldri har vært i nærheten av den han opplevde under kampene mellom Celtic og Rangers.

Svensken mener at El Clásico mellom Real Madrid og Barcelona er langt unna atmosfæren man opplever når Rangers og Celtic barker sammen.

- Det er det mest spennende kampen å spille, men det er også den kampen hvor man må styre følelsene. Jeg har aldri opplevd noe som disse kampene, sier Larsson ifølge Daily Record.

- Oppgjørene har den beste atmosfæren og er det heftigste jeg har opplevd, fortsetter Helsingborg-treneren.

Viktig for skotsk fotball Søndag møtes de to lagene igjen i den skotske FA-cupen. Derbyet kalt Old Firm, har kommet sjeldent etter at Rangers gikk konkurs og ble degradert. Denne sesongen har de sikret opprykket til øverste nivå, og søndagens cupkamp blir derfor en aperitiff å regne.

- Det er veldig bra for skotsk fotball og for Celtic å ha motstand, selv om det virker som de har nok motstand allerede. Konkurransen vil likevel bli langt skarpere, og det er viktig for fotballen i Skottland, sier spissen.

Med Rangers borte fra toppdivisjonen har presset på suksess i Europa blitt viktigere for de grønnhvite. Det har manager Ronny Deila fått merke på kroppen. To ganger har nordmannen mislyktes i å ta Glasgow-laget til mesterligaen. Heller ikke i europaligaen har det blitt suksess.

Press Derfor hviler det et enormt press på Deila foran søndagens cupkamp.

- Hvis Celtic taper, kan man ta en titt på Ronny og vise til flere tunge og smertefulle tap for supporterne. Jeg tenker spesielt på mesterligaen og at de har et stort press på seg i helgen. Så får vi vente og se om det er et press de takler, sier Larsson.

Celtic leder den skotske ligaen med åtte poeng, men å vinne serien er trolig ikke nok for et kravstort publikum og klubbledelse. (NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart