Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Ingen kan erstatte Friend

Daniel Berg Hestad om å miste Rob Friend til Heerenveen.

(Dagbladet.no): Moldes kraftspiss Rob Friend har ikke mange månedene igjen i Tippeligaen. I dag offentliggjorde Molde at den kanadiske spissen er solgt til nederlandske Heerenveen, hvor MFK-kaptein Daniel Berg Hestad har spilt tidligere.

Friend, som er suspendert i den første seriekampen i år etter å ha blitt utvist i en treningskamp, forlater rosebyen 22. juli.

– Spilleren selv ønsket dette veldig sterkt og når MFK fikk en avtale vi kunne akseptere gikk dette veldig fort. Vi er glad for at dette tilfører klubben en del likviditet og glad for at spilleren har fått det slik han ønsket, skriver klubben i en pressemelding.

MFK-kaptein Daniel Berg Hestad erkjenner at det er blir et stort tap for klubben når Friend forsvinner.

- Akkurat nå er vi ganske avhengig av Rob. Han betyr veldig mye for laget, og det er ingen som kan erstatte ham med det første, sier Hestad til Dagbladet.no.

Han har likevel forståelse for Moldes avgjørelse om å kvitte seg med Friend.

- Det er selvsagt dumt å miste ham, men samtidig hadde han kort tid igjen av kontrakten.

- Vil han passe inn i Heerenveen?

FORLATER MOLDE: Rob Friend var en av Tippeligaens beste spisser i fjor. Nå får Molde bare glede av ham fra til slutten av juli, da han reiser til det nederlandske æresdivisjon-laget Heerenveen. Foto: SCANPIX
FORLATER MOLDE: Rob Friend var en av Tippeligaens beste spisser i fjor. Nå får Molde bare glede av ham fra til slutten av juli, da han reiser til det nederlandske æresdivisjon-laget Heerenveen. Foto: SCANPIX Vis mer

- De spiller en spesiell type fotball i Nederland, med mye ballbesittelse. Det er ikke så mye kriging som her i Norge. Hadde jeg vært agenten hans, ville jeg solgt ham til England. Men jeg er overbevist om at han vil score mye i Heerenveen også, sier Berg Hestad.

Til tross for salget av Friend tror MFK-kapteinen at laget blir bedre enn i fjor - da de måtte spille kvalik mot Moss for å overleve.

- Heldigvis blir jo Friend hos oss en god stund til. Men jeg er veldig spent, og tror vi blir bedre enn i fjor.

Heerenveen har tradisjon for å hente skandinaver til klubben. Når Friend kommer i juli blir han lagkamerat med ex-Bodø/Glimt-spiller André Hanssen, som også holder til i det nederlandske æresdivisjon-laget.

Moldes hjemmeside skriver at Friend har bestått legesjekken, og er enig med Heerenveen om sine personlige betingelser.

Overgangssummen er foreløpig ikke kjent, men begge parter gir uttrykk for å være godt fornøyd. Friends gamleklubb Moss får også sin del av kaka.

Kanadieren er regnet som en av Tippeligaens beste spisser, og forsikrer at han vil gi alt for Molde de siste månedene før han setter kursen mot Nederland.

• Din mening: Blir Rob Friend et stort tap for Molde?

- Ingen kan erstatte Friend
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling